• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Αποκλειστικό L&O: Απετράπη αυτοκτονία κρατουμένου στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ

Μιχάλης Τεζάρης 20-09-2021 19:07 Τελευταία ενημέρωση: 20-09-2021 19:08
Αποκλειστικό L&O: Απετράπη αυτοκτονία κρατουμένου στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ
Το περιστατικό έλαβε χώρα σήμερα κατά τις μεσημβρινές ώρες και ήδη ο κρατούμενος έχει οδηγηθεί από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ στις φυλακές Κορυδαλλού για την έκτιση της ποινής του, ενώ άγνωστα παραμένουν τα αίτια της κίνησης του

Η παρατηρητικότητα και η έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών που εκτελούν καθήκοντα δεσμοφύλακα στα κρατητήρια 7ου ορόφου της Δνσης Ασφάλειας Αττικής, ματαίωσαν της προσπάθεια 35χρονου ποινικού κρατούμενου, υπηκόου Τουρκίας, να αποπειραθεί να βάλει τέλος στην ζωή του με θηλιά στην μπλούζα που φορούσε αλλά δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει λόγω της έγκαιρης παρέμβασης των αστυνομικών που επιτηρούσαν την πτέρυγα.

Το περιστατικό έλαβε χώρα σήμερα κατά τις μεσημβρινές ώρες και ήδη ο κρατούμενος έχει οδηγηθεί από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ στις φυλακές Κορυδαλλού για την έκτιση της ποινής του, ενώ άγνωστα παραμένουν τα αίτια της κίνησης του.

Τα πρόσφατα περιστατικά αυτοχειρίας από κρατούμενους σε χώρους κράτησης της Θεσσαλονίκης, σήμαναν καμπανάκι κινδύνου για το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. που απέστειλε σχετική Διαταγή προς όλες τις Αστυνομικές Υπηρεσίες για επαγρύπνηση και αυξημένη επιτήρηση των κρατουμένων στα αστυνομικά κρατητήρια.

Το γεγονός ότι τα κεντρικά κρατητήρια της Ασφάλειας Αττικής στην ΓΑΔΑ στελεχώνονται επί το πλείστον με μόνιμο και έμπειρο αστυνομικό προσωπικό, αποτελεί σαφώς ένα πλεονέκτημα στην ασφαλή διαχείριση και μεταχείριση των εκατοντάδων ποινικών συλληφθέντων της Ασφάλειας Αττικής, που φυλάσσονται μηνιαία στις δυο πτέρυγες (ανδρών και γυναικών) κράτησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo