• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ ο Βαρβιτσιώτης

lawandorder.gr 20-09-2021 12:41 Τελευταία ενημέρωση: 20-09-2021 12:46
Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ ο Βαρβιτσιώτης
Το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνεδριάσει αύριο στις Βρυξέλλες

Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα συνεδριάσει αύριο, Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, με φυσική παρουσία στις Βρυξέλλες θα συμμετάσχει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. 

Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται η παρουσίαση των προτεραιοτήτων της Σλοβενικής προεδρίας για τους προσεχείς μήνες, η οποία θα ενημερώσει επίσης σχετικά με τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης. Βασικά θέματα στην ατζέντα θα είναι ακόμη η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 21ης και 22ας Οκτωβρίου, η αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης αναφορικά με τον συντονισμό της ΕΕ για το COVID-19 και η πορεία των σχέσεων ΕΕ - Ηνωμένου Βασιλείου. Τέλος, η Επιτροπή θα παρουσιάσει την επιστολή προθέσεων σχετικά με το σχέδιο προγράμματος εργασίας της για το 2022 καθώς και την ετήσια έκθεση στρατηγικών προβλέψεων.

Στο πλαίσιο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών θα ενημερώσει τους ομολόγους του για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαϊκών Μεσογειακών χωρών EU MED, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου. Επίσης, για την ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, στη Θεσσαλονίκη, την 15η Σεπτεμβρίου, με θέμα «Τα Δυτικά Βαλκάνια συμμετέχουν στον Διάλογο για το Μέλλον της Ευρώπης».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo