• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Βαρβιτσιώτης: Η EUMED επανέλαβε τα σκληρά μηνύματα της Ευρώπης στην Τουρκία

lawandorder.gr 20-09-2021 11:56
Βαρβιτσιώτης: Η EUMED επανέλαβε τα σκληρά μηνύματα της Ευρώπης στην Τουρκία
Σημείωσε πως παραμένει ισχυρό το μέτωπο που λέει ότι τα θέματα πρέπει να επιλύονται με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας και του σεβασμού των θαλασσίων συνόρων

“Η Σύνοδος Κορυφής των EUMED επανέλαβε τα σκληρά μηνύματα της Ευρώπης απέναντι στην Τουρκία”, τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και τον δημ/φο Παναγιώτη Τζένο. Και σημείωσε πως παραμένει ισχυρό το μέτωπο που λέει ότι τα θέματα πρέπει να επιλύονται με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας και του σεβασμού των θαλασσίων συνόρων.

Ερωτηθείς για τη συμφωνία AUKUS, ο ΑΝΥΠΕΞ επισήμανε πως δημιουργείται ένα νέο σκηνικό και ότι ο εκνευρισμός που υπάρχει σε ευρωπαϊκό επίπεδο φάνηκε και στο EUMED. Επιπλέον, υποστήριξε  πως η Ελλάδα παραμένει στρατευμένη στην εμβάθυνση της συνεργασίας με τις ΗΠΑ και προσηλωμένη στην ενίσχυση των ευρωπαϊκών θεσμών, όπως ο Ευρωστρατός, η αμυντική συνεργασία και η στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης. Συμπλήρωσε, ακόμη, πως οι σχέσεις με την Κίνα είναι πολύ καλές και ότι η Ελλάδα «δεν σκοπεύει να αλλάξει τη θέση της απέναντι στις κινεζικές επενδύσεις».

Σχετικά με τις εξαγγελίες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε πως «ο κ. Τσίπρας δεν έχει μάθει από τα λάθη του παρελθόντος» και ότι «εμφανίστηκε στη ΔΕΘ με ένα πρόγραμμα παροχών εκτός των πλαισίων της οικονομίας». 

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως δεν έχει πάρει το μάθημα της αποτυχίας της προηγούμενης πολιτικής του. “Δεν ακούσαμε τίποτα για τη μεσαία τάξη. Υποσχέθηκε ότι θα μοιράσει λεφτά και, για να τα βρει, θα φορολογήσει” είπε χαρακτηριστικά.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo