• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Φωτιά στο ΚΥΤ της Σάμου (βίντεο)

lawandorder.gr 20-09-2021 00:15
Φωτιά στο ΚΥΤ της Σάμου (βίντεο)
Φωτιά είχε ξεσπάσει και τον Νοέμβριο του 2020

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Σάμου καθώς λίγο πριν από τις 12 τη νύχτα της Κυριακής, ξέσπασε φωτιά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών στο Βαθύ της Σάμου.

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται η εκκένωση της δομής βάσει σχεδίου που είχε εκπονηθεί από την ΕΛΑΣ και την ΥΠΥΤ για την αντιμετώπιση εκτάκτων συνθηκών.

Το σύνολο των επωφελούμενων θα οδηγηθεί σε άδειο οικόπεδο στην είσοδο της δομης ενώ αναμένεται σε λίγο να ξεκινήσει η μεταφορά των 10 ασυνόδευτων ανηλίκων στη νεα κλειστή ελεγχόμενη δομή του νησιού.

Η μεταφορά του γενικού πληθυσμού θα πραγματοποιηθεί, από αύριο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ έσπευσε και ο Γενικός Γραμματέας Ασύλου Μάνος Λογοθέτης. Σημειώνεται ότι σήμερα Δευτέρα ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει η μεταφορά των 500 αιτούντων άσυλο από το ΚΥΤ στο Βαθύ της Σάμου στο νέο ΚΥΤ στη θέση Ζερβού που τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη.

Φωτιά στο ΚΥΤ Σάμου είχε ξεσπάσει και τον Νοέμβριο του 2020.

Η πυρκαγιά είναι, πλέον, υπό έλεγχο. Δεν υπαρχει κίνδυνος για τους διαμένοντες, καθώς η πυρκαγιά ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένα παραπήγματα στη δυτική πλευρά της δομής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo