• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Ερντογάν: Θα συναντηθώ με τον Κ. Μητσοτάκη στον ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη

Θανάσης Αργυράκης 19-09-2021 16:12
Ερντογάν: Θα συναντηθώ με τον Κ. Μητσοτάκη στον ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη
Μόλις πρόσφατα, η ελληνική πλευρά δήλωνε ότι δεν πρόκειται να γίνει συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

Ερωτηματικά γεννά η δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν, την οποία παραθέτει ο τουρκικός Τύπος και ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, σύμφωνα με την οποία θα πραγματοποιηθεί τελικά συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Κι' αυτό, ενώ πρόσφατα, στην ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει ότι δεν θα γίνει τέτοια συνάντηση. «Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση. Δεν συμπίπτουν από ό,τι αντιλαμβάνομαι και τα προγράμματά μας. Δεν θα βρεθούμε δηλαδή τις ίδιες μέρες στη Νέα Υόρκη», είχε αναφέρει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Αντίθετα, τώρα, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, Hurriyett και το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, Ρία Νόβοστι, ο Τ. Ερντογάν λέει ότι θα συναντήσει τον Κ. Μητσοτάκη. «Στις ΗΠΑ θα πραγματοποιήσουμε συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη κατόπιν αιτήματος της ελληνικής πλευράς», είπε.

Ο ίδιος εξέφρασε την δυσαρέσκεια της Άγκυρας για την «Διακήρυξη των Αθηνών» από τις εννέα χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, τις προηγούμενες ημέρες.

Επίσης, εξέφρασε την επιθυμία να συζητήσει με τον Κ. Μητσοτάκη το πρόβλημα του Μεταναστευτικού - Προσφυγικού. «Πρέπει να δούμε τα απαραίτητα βήματα (σ.σ. από τη μεριά της Ελλάδας και της ΕΕ). Εάν τα δούμε, τότε και εμείς από τη μεριά μας θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα. Η Τουρκία δεν είναι θυρωρός κανενός».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo