• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Θεμιστοκλέους για τρίτη δοση του εμβολίου: Δεν θα είναι υποχρεωτική

lawandorder.gr 19-09-2021 14:22
Θεμιστοκλέους για τρίτη δοση του εμβολίου: Δεν θα είναι υποχρεωτική
Δεν αναμένεται σύντομα η απόφαση για τον εμβολιασμό παιδιών 5-12 ετών

Δεν θα είναι υποχρεωτική η τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού για όσους έχουν πραγματοποιήσει τις άλλες δύο, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμο ANT1.

Αναφορικά με την εξέλιξη των ραντεβού για την τρίτη δόση, κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι ήδη έχουν εμβολιαστεί περίπου 10.000 άτομα ενώ, όπως τόνισε αύριο θα υπάρξουν και επίσημες ανακοινώσεις για τα επόμενα βήματα που θα αφορούν άτομα συγκεκριμένης ηλικίας, υγειονομικούς και ορισμένες ακόμα κοινωνικές και επαγγελματικές κατηγορίες κατηγορίες

 «Η τρίτη δόση είναι με σύσταση της Εθνικής Επιτροπής του Εμβολιασμού, δεν ισχύει σε καμία άλλη χώρας της ΕΕ. Αυτό αν αλλάξει στην πορεία θα το δούμε αλλά αυτή τη στιγμή δεν ισχύει», τόνισε.

Συμπλήρωσε ότι «τα εμβολιαστικά σχήματα είναι δύο δόσεις. Πάμε σε ενισχυτική δόση για να ενισχυθεί το καλό αποτέλεσμα το οποίο μειώνεται όμως, και με την πάροδο του χρόνου και όσο μεγαλύτερος είναι κάποιος», ενώ ήταν κατηγορηματικός ότι δεν χρειάζεται τεστ αντισωμάτων: «Τα αντισώματα μετρώνται με διαφορετικές μεθόδους και δεν είναι ο μόνος παράγοντας που καθορίζει».

Αναφερόμενος στο freedom pass υποστήριξε πως αυτά «είναι μέτρα που έχουν αποδώσει».

Αναφορικά με τον εμβολιασμό παιδιών 5-12 ετών, ανέφερε πως δεν αναμένεται σύντομα, και πως θα υπάρξουν ανακοινώσεις μάλλον τέλη του 2021 με αρχές του 2022.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo