• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Λιμενικό: Προσαράξεις σκαφών σε Αίγινα και Καβάλα

lawandorder.gr 19-09-2021 12:26 Τελευταία ενημέρωση: 19-09-2021 12:26
Φωτογραφία αρχείου
Λιμενικό: Προσαράξεις σκαφών σε Αίγινα και Καβάλα
Όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Αίγινας, για περιστατικό προσάραξης και ελεγχόμενης εισροής υδάτων στη θαλάσσια περιοχή έξωθεν λιμένα της Αίγινας στο σκάφος αναψυχής με όνομα "OΝΤΙ" Ν.Π. 9987 στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα.

Άμεσα, ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ένα περιπολικό όχημα ξηράς , καθώς και το επιβατικό σκάφος  ''ΓΙΩΡΓΗΣ ΙΙ'' Ν.Π. 9356. Το περιπολικό σκάφος εντόπισε το "OΝΤΙ", το οποίο είχε προσαράξει σε βραχώδη περιοχή και στη συνέχεια αποκολλήθηκε από το "ΓΙΩΡΓΗΣ ΙΙ" και προσέδεσε με ασφάλεια πλησίον του λιμένα Πέρδικας.

Κατόπιν μερικής αποκατάστασης από ιδιώτη δύτη, το εν λόγω σκάφος ρυμουλκήθηκε από το "ΓΙΩΡΓΗΣ ΙΙ" και κατέπλευσε με ασφάλεια σε ναυπηγείο ν. Αίγινας.
Από το Λιμεναρχείο Αίγινας που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του "OΝΤΙ" μέχρι επιθεώρησης του από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Αντίστοιχα, η Λιμενική Αρχή Καβάλας κινητοποιήθηκε εχθές το απόγευμα για περιστατικό προσάραξης του σκάφους αναψυχής "ΤΕΒΑ" Ν. Ιερισσού 313, στη θαλάσσια περιοχή Βρασίδα Νέας Περάμου Καβάλας στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα.

Άμεσα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ελευθερών μετέβησαν στην περιοχή από ξηράς, ενώ καταδυτικό σκάφος "ΑΙΓΑΙΟ" Τ.Κ. 186, με επιβαίνοντες επαγγελματίες δύτες, αποκόλλησε και ρυμούλκησε το "ΤΕΒΑ", στη Νέα Πέραμο Παγγαίου Καβάλας, όπου και ανελκύθηκε για επισκευή.

Από το Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του "ΤΕΒΑ" μέχρι επιθεώρησης του από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo