• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Βαρβιτσιώτης για EUMED : Η Διακήρυξη των Αθηνών για το περιβάλλον αποτελεί τη βάση συζήτησης με τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ

lawandorder.gr 18-09-2021 18:41
Βαρβιτσιώτης για EUMED : Η Διακήρυξη των Αθηνών για το περιβάλλον αποτελεί τη βάση συζήτησης με τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ
«Χθες ήταν μία σημαντική ημέρα για τη χώρα μας και τη Μεσόγειο με την παρουσία 9 χωρών (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Μάλτα, Κύπρος, Πορτογαλία, Σλοβενία, Κροατίας και Ελλάδα) και της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής»

«Η Διακήρυξη των Αθηνών για το περιβάλλον αποτελεί τη βάση συζήτησης με τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ» επισημαίνει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με ανάρτησή του σχετικά με τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των EUMED, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημειώνει πως «χθες ήταν μία σημαντική ημέρα για τη χώρα μας και τη Μεσόγειο με την παρουσία 9 χωρών (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Μάλτα, Κύπρος, Πορτογαλία, Σλοβενία, Κροατίας και Ελλάδα) και της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Για πρώτη φορά, όπως αναφέρει, αποφασίστηκε η στενότερη συνεργασία για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την βελτίωση της ποιότητας της κοινής μας θάλασσας και τον συντονισμό στην πολιτική προστασία, ιδιαίτερα μετά τις καταστροφικές φωτιές του φετινού καλοκαιριού που έπληξαν Ελλάδα, Κύπρο και Ιταλία. «Η Διακήρυξη των Αθηνών για το περιβάλλον αποτελεί τη βάση συζήτησης με τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ» τονίζει ο Αναπληρωτής Υπουργός.

«Παράλληλα, συνεχίζει στην ανάρτησή του, «υιοθετήθηκε το κοινό μας πλαίσιο για την ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας. Η μετανάστευση είναι μία άλλη κοινή πρόκληση που αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες του Νότου».

«Τέλος» υπογραμμίζει ότι «ο συντονισμός των χωρών που ξεκίνησε με την προπαρασκευαστική σύνοδο των Υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων που ξεκίνησε με την Σύνοδο της Αθήνας θα συνεχιστεί». Και προσθέτει χαρακτηριστικά: «Για μένα αποτελεί τιμή και ευθύνη να καλλιεργήσουμε περαιτέρω το καλό κλίμα συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo