• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

EUMED9: Οργή Άρκυρας για τη διακύρηξη της Συνόδου

lawandorder.gr 18-09-2021 09:47
EUMED9: Οργή Άρκυρας για τη διακύρηξη της Συνόδου
Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη προς την Τουρκία

Έκτακτη ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγη ώρα η Άγκυρα σχετικά με τη χθεσινή διακύρηξη των χωρών της Μεσογείου που υπεγράφη χτες στην Αθήνα.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι αυτή η διακήρυξη είναι μεροληπτική χωρίς όραμα και αποσυνδεδεμένη από την πραγματικότητα. «Καλούμε τις χώρες της ΕΕ που την υπέγραψαν να εγκαταλείψουν την μόνοπλευρη στάση τους. Ακολουθούν την Ελλάδα και την Κυπρό τυφλά υπό το πρόσχημα της αλληλεγγύης» σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

«Είναι λογικό η Άγκυρα να είναι είναι ενοχλημένη που η πολιτική της κυβέρνησης αποδίδει» σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην εκπομπή Καλημέρα.

Σημειώνεται ότι αυστηρό μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις κοινές δηλώσεις των ηγετών των χωρών του νότου της ΕΕ (EUMED9).

Κάλεσε την Τουρκία να εγκαταλείψει την επιθετική συμπεριφορά προς την Κύπρο, την Ελλάδα και συνολικά την περιοχή και πρόσθεσε ότι οι σχέσεις της ΕΕ με την Άγκυρα καταγράφονται σε όλα τα συμπεράσματα των Ευρωπαϊκών Συμβουλίων «και τώρα στέλνουν και τα μεσογειακά κράτη το δικό τους μήνυμα».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη «στρατηγικής αυτονομίας» της Ευρώπης λέγοντας ότι πρέπει να χαράξει το δικό της δρόμο στους τομείς της άμυνας, της ασφάλειας, της ενέργειας, της οικονομίας και της υγείας.ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo