• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Βαρθολομαίος - Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο

Θανάσης Αργυράκης 17-09-2021 19:55
Βαρθολομαίος - Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο
Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στις ΗΠΑ, στις 23 Οκτωβρίου, προβληματίζει την Άγκυρα

Συνάντηση Βαρθολομαίου - Μπάιντεν, στον Λευκό Οίκο, στις 23 Οκτωβρίου, προγραμματίζεται, όπως αναφέρει ο τουρκικός Τύπος, μερίδα του οποίου υπογραμμίζει την στήριξη που παρέχει διαχρονικά η Ουάσιγκτον στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, καθώς και τις κατά καιρούς αμερικανικές πιέσεις για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Η ιστοσελίδα, Halk TV, αφού παρατηρεί ότι «ο Μπάιντεν, ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, το 2014 αποκαλούσε τον Βαρθολομαίο “Οικουμενικό”, και τον επισκέφθηκε το 2018», αναφέρει ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει στον πατριάρχη τον τίτλο «Οικουμενικός», δηλαδή επικεφαλής των Ορθοδόξων χριστιανών παγκοσμίως.

Ως εκ τούτου, προσθέτει, αναμένεται με ενδιαφέρον εάν ο Μπάιντεν θα υποδεχθεί τον Βαρθολομαίο με τον τίτλο του «Οικουμενικού» ή όχι, ενώ σημειώνει ότι η Ουάσιγκτον δεν κρύβει τις επικρίσεις της έναντι της Άγκυρας σε ότι αφορά στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Η ιστοσελίδα, Τ24, αναφέρει ότι σύμφωνα με πηγές της Al Monitor, αναμένεται ότι, κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, ο Βαρθολομαίος θα συναντηθεί και με τον νέο πρέσβη της Τουρκίας στις ΗΠΑ, Μουράτ Μερκάν (Murat Mercan). Κατα τις ίδιες πληροφορίες, ωστόσο, στη συνάντηση στο Λευκό Οίκο δεν θα παραστεί ο Τούρκος πρέσβης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo