19.2 C
Athens
15.2 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Οι γυναίκες στο Ναυτικό και στα υποβρύχια


    Όσοι επισκέφθηκαν, στο λιμάνι του Καστελόριζου, την πυραυλάκατο «Ρουσσέν» του Πολεμικού Ναυτικού, για τον εορτασμό της 78ης επετείου από την απελευθέρωση της Μεγίστης σίγουρα θα παρατήρησαν ότι στο πολεμικό αυτό πλοίο με την ισχυρή δύναμη πυρός (8 πυραύλους Exocet και πυροβόλα) και τα 45 μέλη πλήρωμα, υπηρετούν και έξι γυναίκες μάχιμες του Πολεμικού Ναυτικού, αναφέρει ο «Βηματοδότης».
    Οι γυναίκες έχουν κατακτήσει με την αξία τους νευραλγικές θέσεις στο Πολεμικό Ναυτικό μετέχοντας ουσιαστικά στην άμυνα της χώρας μας μαζί με τους άνδρες συναδέλφους τους. Υπηρετούν σε κάθε πολεμικό πλοίο, ακόμα και στα υποβρύχια.
    Γυναίκα αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού, την υποπλοίαρχο (Μ) Καλλιόπη Παρόγλου, επέλεξε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για υπασπιστή της.
    Αλλά και ο Πρωθυπουργός είχε συναντήσει τις γυναίκες μέλη του πληρώματος του υποβρυχίου «Κατσώνης» όταν το επισκέφθηκε στη Σούδα. Συνάντησε μία αξιωματικό (Σημαιοφόρο) και μία υπαξιωματικό. Ο Πρωθυπουργός εντυπωσιάστηκε από τις δύο γυναίκες μέλη του πληρώματος γιατί η ζωή στα υποβρύχια δεν είναι καθόλου εύκολη, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη» . Άλλωστε το συγκεκριμένο υποβρύχιο, που χαρακτηρίζεται «αόρατη και αθόρυβη» ασπίδα της πατρίδας μας, έμεινε επί 34 ημέρες κάτω από τη θάλασσα, χωρίς καμία επαφή με τον έξω κόσμο, παρακολουθώντας συνεχώς, τις κινήσεις τότε του Oruc Reis και των τουρκικών πολεμικών.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Δολοφονία στην Κυπαρισσία: Παραδόθηκε σε τμήμα της Ολλανδίας ο Ρουμάνος
    ΣτΕ: Ακύρωσε το αναγκαίο ελάχιστο ανάστημα ανδρών και γυναικών για τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς στρατιωτικών σχολών
    Μετ΄ εμποδίων η κυκλοφορία στο κέντρο – Μεγάλες καθυστερήσεις επί της Κηφισίας, στο ρεύμα ανόδου
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις
    Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ