21.7 C
Athens
16.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
More

    Διαρροή ονομάτων νηπίων: Έρευνα και από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα


    Ένα 24ωρο μετά την παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας για το ζήτημα της διαρροής της λίστας με τα ονόματα παιδιών σε νηπιαγωγείο της Αθήνας, την οποία αναδημοσίευσε ο βουλευτής της ΝΔ Κων. Μπογδάνος, στο όλο θέμα παρενέβη και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
    Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ανεξάρτητη Αρχή αναφέρει τα εξής: «Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την ανάρτηση της ενημερωτικής ιστοσελίδας “mea culpa” με τίτλο “Ο σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας” και τη δημοσίευση του καταλόγου με τα ονόματα μαθητών και της δασκάλας του εν λόγω νηπιαγωγείου, αλλά και σχετικές αναφορές που έλαβε για το εν λόγω θέμα, κίνησε διαδικασία αυτεπάγγελτου ελέγχου της υπόθεσης από την άποψη της νομοθεσίας για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».
    Να σημειωθεί ο βουλευτής της ΝΔ με την αναδημοσίευση της λίστας σχολίασε πως τα ονόματα των αλλοδαπών παιδιών στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο είναι η συντριπτική πλειοψηφία.
    Από την πλευρά της, η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, στο πλαίσιο της έρευνας που διέταξε και την οποία θα διενεργήσει ο τον εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος, αναμένεται να ζητήσει συνδρομή του ηλεκτρονικού εγκλήματος προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έκανε τη διαρροή του επίμαχου αρχείου. Ακολούθως, τα στοιχεία αυτά θα αποσταλούν στον κ. Ελευθεριάνο που θα ερευνήσει αν εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα που συνδέονται με τη διαχείριση της λίστας.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Δολοφονία στην Κυπαρισσία: Παραδόθηκε σε τμήμα της Ολλανδίας ο Ρουμάνος
    ΣτΕ: Ακύρωσε το αναγκαίο ελάχιστο ανάστημα ανδρών και γυναικών για τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς στρατιωτικών σχολών
    Μετ΄ εμποδίων η κυκλοφορία στο κέντρο – Μεγάλες καθυστερήσεις επί της Κηφισίας, στο ρεύμα ανόδου
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις
    Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ