• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

ΣτΕ: Άκυρες οι αποφάσεις για την απαλλαγή από τα Θρησκευτικά

Κατερίνα Μάνθου 17-09-2021 17:58 Τελευταία ενημέρωση: 17-09-2021 17:59
 ΣτΕ: Άκυρες οι αποφάσεις για την απαλλαγή από τα Θρησκευτικά
Oι επίμαχες αποφάσεις θα πρέπει να ακυρωθούν για λόγους ασφάλειας δικαίου

Στην ακύρωση αποφάσεων του υφυπουργού Παιδείας σχετικά με την απαλλαγή των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τα θρησκευτικό, κατά προηγούμενο σχολικό έτος (2020-2021), προχώρησε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, κάνοντας δεκτές προσφυγές που είχαν καταθέσει γονείς παιδιών.

Συγκεκριμένα, οι προσφεύγοντες ζητούσαν να ακυρωθούν δυο αποφάσεις του υφυπουργού Παιδείας με τις οποίες παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής υπεύθυνης δήλωσης για τη χορήγηση απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών για το σχολικό έτος 2020-2021.

Η Ολομέλεια ΣτΕ έκανε δεκτές τις προσφυγές τους κρίνοντας, μεταξύ άλλων, πως οι επίμαχες αποφάσεις θα πρέπει να ακυρωθούν για λόγους ασφάλειας δικαίου. Και αυτό διότι δεν δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ώστε να αποκτήσουν νόμιμη υπόσταση. Επιπλέον, η Ολομέλεια με τη σχετική απόφαση που εξέδωσε (1362/2021), έκρινε ότι με τις επίμαχες πράξεις πρέπει να ακυρωθούν και γιατί έχουν εκδοθεί χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση, κατά παράβαση των σχετικών άρθρων του Συντάγματος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo