• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

ΚΙΝΑΛ: Χωρίς χαμόγελο τα παιδιά των στρατιωτικών την πρώτη ημέρα του σχολείου

lawandorder.gr 16-09-2021 21:14
ΚΙΝΑΛ: Χωρίς χαμόγελο τα παιδιά των στρατιωτικών την πρώτη ημέρα του σχολείου
κατηγορεί τον υπουργό Αμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, ότι «δεν σκέφτεται τους στρατιωτικούς και τους θεωρεί αναλώσιμους»

Κρίσιμο ζήτημα, τονίζει ο τομέας Αμυνας του ΚΙΝΑΛ, αποτελεί η μη έγκαιρη απάντηση των συμβουλίων μεταθέσεων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, ως οφείλουν εντός 15 ημερών από την ημερομηνία υποβολής σχετικής ενδικοφανούς προσφυγής στελεχών των ΕΔ για την εκδοθείσα μετάθεσή τους, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στον οικογενειακό προγραμματισμό τους και κυρίως στις ευαίσθητες ψυχές των παιδιών τους που αγνοούν ακόμη σε ποιο σχολείο της Ελλάδας θα συνεχίσουν το σχολικό έτος που ήδη έχει ξεκινήσει.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Τα παιδιά των στρατιωτικών, δυστυχώς, ακόμη και σήμερα δεν γνωρίζουν σε ποιο σχολείο θα συνεχίσουν το σχολικό έτος που ξεκίνησε. Αυτό συμβαίνει διότι ακόμη και σήμερα υπάρχουν στρατιωτικοί οι οποίοι δεν έχουν λάβει απάντηση στην ενδικοφανή προσφυγή που έχουν υποβάλει.

Σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν.3883/2010, ορίζονται οι παράμετροι για την Συγκρότηση Συμβουλίων Μεταθέσεων, καθώς και για την διαδικασία άσκησης του δικαιώματος ενδικοφανούς προσφυγής, προς το διοικητικό όργανο που την εξέδωσε, το οποίο υποχρεούται να απαντήσει αιτιολογημένα εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την ημερομηνία υποβολής της.

Ομως, αυτές οι 15 μέρες έγιναν μήνες. Τα σχολεία ξεκίνησαν και τα συμβούλια δεν έχουν ακόμη εκδώσει την απόφαση τους όσον αφορά στην ενδικοφανή προσφυγή. Μπορούν όμως να εκδίδουν πάνω από 1000 έκτακτες μεταθέσεις οι οποίες δεν υπόκεινται σε αντικειμενικά κριτήρια – μοριοδότηση.

Αναρωτιόμαστε, υπάρχει ανικανότητα με έλλειψη σχεδίου ή μήπως τιμωρητική διάθεση ώστε κανείς να μην τολμήσει να πει ότι νιώθει αδικημένος;»

Το ΚΙΝΑΛ κατηγορεί τον υπουργό Αμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, ότι «δεν σκέφτεται τους στρατιωτικούς και τους θεωρεί αναλώσιμους». Τονίζει, δε, ότι «τα παιδιά των στρατιωτικών ήδη είναι ταλαιπωρημένα με τις συνεχείς αλλαγές σχολικού περιβάλλοντος λόγω των μεταθέσεων των γονιών τους», καθώς και ότι η πολιτική του υπουργείου Αμυνας επιδεινώνει το πρόβλημα «διότι μεγάλος αριθμός παιδιών σε άλλο σχολείο θα ξεκινήσουν και σε άλλο θα τελειώσουν».

Και, αφού υπογραμμίζει ότι «ο προγραμματισμός αυτός πρέπει να γίνεται και να υλοποιείται σεβόμενος τους στρατιωτικούς και τις οικογένειες τους τουλάχιστον πριν την έναρξη του σχολικού έτους», αναφέρει ότι «αποτελεί μονόδρομο η σύσταση ξεχωριστού διακλαδικού οργάνου εξέτασης των ενδικοφανών προσφυγών παρά την θέση της κυβέρνησης που συνεχίζει να υποστηρίζει ότι εξέταση αυτών από τους ίδιους που τις εκδίδουν αποτελεί ορθό μέτρο ελέγχου της υπηρεσίας. Το «Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει» πρέπει να τελειώσει».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo