• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Πλακιωτάκης σε ΣΥΡΙΖΑ για επαναπροωθήσεις: Μην δίνετε επιχειρήματα στην τουρκική προπαγάνδα

lawandorder.gr 16-09-2021 17:55 Τελευταία ενημέρωση: 16-09-2021 17:57
Πλακιωτάκης σε ΣΥΡΙΖΑ για επαναπροωθήσεις: Μην δίνετε επιχειρήματα στην τουρκική προπαγάνδα
«Καμιά εντολή για παράνομες ενέργειες δεν δόθηκε, ούτε και θα μπορούσε να δοθεί», δηλώνει κατηγορηματικά ο υπουργός

Σκληρή απάντηση στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα και Παναγιώτη Κουρουμπλή έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, οι οποίοι τον κατηγόρησαν ευθέως ότι με εντολές του τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος παραβιάζουν τους Κανόνες Διεθνούς Δικαίου πραγματοποιώντας παράνομες επαναπροωθήσεις στην Τουρκία.

Χαρακτηρίζει ψευδείς τις κατηγορίες και σημειώνει ότι  δίνουν επιχειρήματα στην προπαγάνδα της Τουρκίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της σημερινής συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση του Κώδικα Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής στο Νησιωτικό Χώρο, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Θεόδωρος Δρίτσας (Τομεάρχης Άμυνας) και Παναγιώτης Κουρουμπλής κατηγόρησαν ευθέως τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη ότι με εντολές του τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος παραβιάζουν τους Κανόνες Διεθνούς Δικαίου πραγματοποιώντας παράνομες επαναπροωθήσεις στην Τουρκία.

Ακολουθεί η απάντηση Πλακιωτάκη στους Δρίτσα, Κουρουμπλή:

«Με θλίβει βαθύτατα το γεγονός ότι οι κ.κ. Δρίτσας και Κουρουμπλής συκοφαντούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος αλλά και την ίδια τη χώρα μας.

Η Ελλάδα, προστατεύει τα θαλάσσια σύνορα της, με αποφασιστικότητα, με σεβασμό στους κανόνες του διεθνούς δικαίου, αλλά και με απόλυτη προτεραιότητα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Καμιά εντολή για παράνομες ενέργειες δεν δόθηκε, ούτε και θα μπορούσε να δοθεί.

Αξίζει έπαινος στις γυναίκες και τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος για την υπερπροσπάθεια τους και όχι ψευδείς κατηγορίες που δίνουν επιχειρήματα στην προπαγάνδα της Τουρκίας».

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo