23.4 C
Athens
23 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Με περίστροφα του 1917 εκατοντάδες εξωτερικοί φύλακες στις φυλακές – Επιστολή σε Θεοδωρικάκο


    Με οπλισμό βγαλμένο από ταινίες της άγριας δύσης καλούνται να ανταπεξέλθουν στα καθηκοντά τους, εκατοντάδες εξωτερικοί φύλακες που υπηρετούν σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, εν έτει 2021.
    Είναι ενδεικτικό πως 800 εξωτερικοί φύλακες διαθέτουν στον προσωπικό τους οπλισμό, περίστροφα διαμετρήματος 0,32 cal του 1911 και 1917 καθώς και περίστροφα διαμετρήματος 0,38 cal. του 1935 και του 1950.
    Η Πανελλήνια ομοσπονδία υπαλλήλων εξωτερικής φρούρησης, απέστειλε επιστολή στον νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κύριο Τάκη Θεοδωρικάκο επισημαίνοντας πως, «Προσπάθειες αντικατάστασης τους έγιναν το 2003 και το 2008 αλλά δυστυχώς για διάφορους λόγους δεν τελεσφόρησαν».
    Μάλιστα σε συνάντηση που είχαν τα μέλη της ομοσπονδίας με υπηρεσιακούς παράγοντες το 2019 και τους είχαν θέσει το ζήτημα, έλαβαν την απάντηση πως η αντικατάσταση του οπλισμού, «ήταν το μόνο εύκολο». Αντιθέτως όπως υποστηρίζουν, «σχεδόν 2 χρόνια μετά, φαίνεται πως η αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου και η χορήγηση σύγχρονου ατομικού οπλισμού, όχι μόνο δεν ήταν «εύκολη», αλλά η δυσκολία αφορά ΜΟΝΟ την Υπηρεσία μας, αφού το Υπουργείο για άλλες «συστεγαζόμενες». Υπηρεσίες εντός αυτού, προκηρύσσει με ευκολία διαγωνισμούς χιλιάδων πιστολιών διανέμοντάς τα ΠΑΝΤΟΥ, ΠΛΗΝ της Εξωτερικής Φρουράς». Παράλληλα τονίζουν πως, η πολιτεία, «ίσως ακόμα κανείς δεν έχει αντιληφθεί στο έπακρο ότι, σχεδόν 800 Εξωτερικοί Φρουροί φρουρούν καθημερινά περισσότερους από 11.000 κρατούμενους σε 27 καταστήματα Κράτησης, έχοντας ατομικό οπλισμό περίστροφα του 1950, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».
    Καταλήγοντας τονίζουν πως, «Η αντικατάσταση του συνόλου των περιστρόφων της Ελληνικής Αστυνομίας και η χορήγηση νέων σύγχρονων πιστολιών για τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης, είναι θέμα ζωής, προσωπικής προστασίας, διαφύλαξης της κοινωνικής ασφάλειας και δυνατότητας ορθής εκτέλεσης των υπηρεσιακών μας καθηκόντων. Οι άμεσες ενέργειές σας κρίνονται εκ των ουκ άνευ».


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ