• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Οικονόμου: Δεν θα σταματήσουμε να παροτρύνουμε τους ανθρώπους να εμβολιαστούν

lawandorder.gr 16-09-2021 14:57
Οικονόμου: Δεν θα σταματήσουμε να παροτρύνουμε τους ανθρώπους να εμβολιαστούν
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι εφικτό για να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες να εμβολιαστούν

«Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού είναι πάντα μία επιλογή, που εξακολουθεί να υπάρχει, ωστόσο η προτεραιότητα μας στο αμέσως προσεχές διάστημα είναι η εφαρμογών των ισχύοντων μέτρων και η επιτάχυνση του ρυθμού των εμβολιασμών στους ανηλίκους, αλλά και στις άλλες ηλικιακές ομάδες. Παρακολουθούμε και αξιολογούμε τα μεγέθη και τα δεδομένα, όπως διαμορφώνονται και αναλόγως θα επιλέγουμε τα κατάλληλα εργαλεία» σημείωσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στο briefing των πολιτικών συντακτών σχετικά με την εμβολιαστική εκστρατεία και την εν γένει πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην χώρα μας. Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση «θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι εφικτό σε επίπεδο επικοινωνιακό, ώστε να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες να εμβολιαστούν. Δυστυχώς, υπάρχει μία ομάδα συμπολιτών μας, που επιμένει να μην κάνει χρήση του «δώρου» της επιστήμης, ήτοι του εμβολίου. Δεν θα σταματήσουμε να παροτρύνουμε τους ανθρώπους να εμβολιαστούν, είμαστε εδώ για να κάνουμε ό,τι απαιτείται, ώστε να διαφυλάξουμε την κεντρική μας προτεραιότητα, να μην ξανακλείσει η Οικονομία, να μην ξανακλείσει η ζωή μας». Ερωτηθείς, δε, για το κατά πόσον, οι συνοδοί ασθενών σε δημόσια ή ιδιωτικά ιατρικά ιδρύματα υποχρεούνται να υποβληθούν σε rapid tests, καίτοι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι θα απευθυνθεί στο Υπουργείο Υγείας και θα επανέλθει, ωστόσο, επικαλέστηκε προσωπική του εμπειρία, όπου όντας ο ίδιος συνοδός ασθενούς υπεβλήθη σε rapid test.

Σε άλλη ερώτηση για το κατά πόσον επίκειται το «κλείσιμο» των λεγόμενων mega - εμβολιαστικών κέντρων, ο κ. Οικονόμου απήντησε πως «θα γίνει η απαραίτητη αναδιατάξη υγειονομικών για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικοί. Τα κέντρα και οι υποδομές θα παραμείνουν για να μπορέσουν να προσφέρουν με την ίδια αποτελεσματικότητα την πρόσβαση των πολιτών στον εμβολιασμό. Μικροαλλαγές θα γίνουν, αλλά δεν θα αλλάξει η μεγάλη εικόνα».

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ επανέλαβε, εξάλλου, πως η διερεύνηση για τα ψευδή πιστοποιητικά είναι σε εξέλιξη, ενώ μετά και την ενεργοποίηση και των παιδιάτρων στη μάχη υπέρ του εμβολιασμού των ανηλίκων, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τα αποτελέσματα θα είναι ενισχυτικά της προσπάθειας, που ήδη καταβάλλεται.

Στο μέτωπο της Οικονομίας και ειδικότερα σε ερώτηση εάν επίκεινται και άλλα μέτρα στήριξης του εισοδήματος των πολιτών, όπως η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για το Δημόσιο και τους συνταξιούχους ή η περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ, ο κ. Οικονόμου, αφού διευκρίνισε, πως τα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης δεν είναι παροχές, εξηγώντας ότι «προφανώς υποστηρίζουν την κοινωνία, τους νέους, τη μεσαία τάξη, την επιχειρηματικότητα, αλλά ταυτόχρονα είναι και μέτρα με έντονη αναπτυξιακή διάσταση», υπογράμμισε: «όσο αυξάνει ο πλούτος, θα δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος για να στηρίξουμε και άλλες ομάδες του πληθυσμού ή διαφορετικές κατηγορίες εργαζομένων. Πάντως, εάν καταφέραμε να φθάσουμε σε αυτό το επίπεδο και μάλιστα εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, είναι γιατί πήραμε λελογισμένα μέτρα και γιατί κάναμε σώφρονες επιλογές. Συνεχίζουμε στην ίδια κατεύθυνση, όσο θα αυξάνεται ο παραγόμενος πλούτος, τόσο θα αυξάνεται η συμμετοχή των πολιτών σε αυτόν».

Σε ερώτηση για το πως αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το σύμφωνο ασφάλειας μεταξύ ΗΠΑ - Μ. Βρετανίας - Αυστραλίας, ο κ. Οικονόμου επέμεινε πως «οι σχέσεις της Ελλάδος με τους μεγαλύτερους παίκτες διεθνώς είναι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο» και ότι «η χώρα μας ακολουθεί μία πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική και ειδικότερα σε ό,τι αφορά στις εμπορικές της σχέσεις». Προσέθεσε, δε πως η κυβέρνηση παρακολουθεί με ενδιαφέρον τα όσα διαδραματίζονται στην διεθνή γεωπολιτική σκηνή. Σε ερώτηση για το πως ερμηνεύει η Αθήνα τη στάση της Τουρκίας αυτήν την περίοδο, ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως «η εξωτερική πολιτική της χώρας είναι σε πλήρη κινητικότητα και το γεωπολιτικό αποτύπωμα της Ελλάδος έχει ενισχυθεί εξαιρετικά το τελευταίο διάστημα. Η χώρα μας συνεχίζει μία πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική σε όλες τις κατευθύνσεις, που διασφαλίζει απολύτως τα συμφέροντα της».

«Ο κ. Μπογδάνος έκανε λάθος, το οποίο δε συνάδει με τις αρχές και τις αξίες της παράταξης, το αναγνώρισε και ο ίδιος απολογούμενος, ωστόσο οφείλω να ξεκαθαρίσω πως ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα γίνονται ανεκτά», διεμήνυσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου σχετικά με χθεσινή ανάρτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με λίστα ονομάτων μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις. Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ σημείωσε δε ότι «για την κυβέρνηση είναι αδιαπραγμάτευτη πολιτική η διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων, όσοι βρίσκονται εντός της επικράτειας, πολλώ μάλλον, εάν πρόκειται για παιδιά. Πρόκειται για μία αρχή αδιαπραγμάτευτη για μία φιλελεύθερη δημοκρατική κυβέρνηση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για μία φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη. Όλα τα στελέχη της οφείλουν να ακολουθούν τη συγκεκριμένη αρχή λόγω και έργω». Μάλιστα, ο κ. Οικονόμου τόνισε χαρακτηριστικά απαντώντας και σε άλλες ερωτήσεις για το ίδιο θέμα πως «ο ανθρωπισμός δεν μετριέται με νούμερα» καθώς και ότι «κάθε παιδί, που βρίσκεται στην χώρα οφείλει να έχει την μόρφωση, που πρέπει» υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει φροντίσει, προκειμένου κανένα παιδί να μη μείνει εκτός βρεφονηπιακού σταθμού. Επεσήμανε, δε, σε ερώτηση για το κατά πόσον πρόκειται να πειστούν οι κεντρώοι ψηφοφόροι να στηρίξουν την κυβέρνηση ύστερα από συμπεριφορές, όπως αυτή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως οι ψηφοφόροι και η κοινωνία πείθονται όταν βλέπουν τη σύνθεση της κυβέρνησης, την πολιτική, που ακολουθεί και το μήνυμα, που εκπέμπει. «Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει πως η πολιτική μας είναι η ανάπτυξη, που δεν αφήνει κανέναν πίσω και κυρίως τους πλέον αδύναμους», σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε, εξάλλου, ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει μία συζήτηση με τους νέους όλης της χώρας για το πως μπορεί εμπράκτως να ενισχυθεί η νέα γενιά, ασφαλώς και με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τέλος, στην ερώτηση για το «κατά πόσον ο Θάνος Πλεύρης εξακολουθεί να είναι συνήγορος των αστυνομικών, που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρκέστηκε να δηλώσει πως «εξ όσων γνωρίζω η ιδιότητα του Υπουργού και του συνηγόρου είναι ασυμβίβαστη».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo