14.6 C
Athens
13.1 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Καταγγελία Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.: «Περισσότεροι οι κρατούμενοι από τους αστυνομικούς στο τμήμα Ομονοίας»


    Περισσότεροι οι κρατούμενοι από τους αστυνομικούς βρίσκονται στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας, σύμφωνα με καταγγελία Του σωματείου ειδικών φρουρών Ελληνικής αστυνομίας Αττικής.
    Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν σε επιστολή με αποδέκτες τον υπουργό προστασίας του Πολίτη, τον αρχηγό και τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Αττικής, «Το συγκεκριμένο Τμήμα είναι μια υπηρεσία μεταξύ άλλων υπηρεσιών, που οδηγούνται μετά την πλήρη αποδυνάμωση και εγκατάλειψη τους στην αδυναμία αυτής καθ’ αυτής λειτουργίας τους. Ακολουθούν με ταχύς ρυθμούς σχεδόν όλα τα τμήματα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών με προεξάρχων το Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων. ο γεγονός και μόνο ότι το παραπάνω Τμήμα εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες του με 29 Αστυνομικούς και 7 Δόκιμους, λιγότερο συνολικό προσωπικό ίσως και από τους υπό φιλοξενία κάθε φορά κρατούμενους, είναι αυταπόδεικτο ότι το «λουκέτο» έχει ήδη μπει, αλλά δεν φαίνεται λόγω των υπερπροσπαθειών του εναπομείναντος προσωπικού».
    Παράλληλα ζητούν την «άμεση λήψη εκτάκτων μέτρων ενίσχυσης και αποκατάστασης της αδυναμίας λειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας, Εξαρχείων και των υπολοίπων υπηρεσιών, που μέρα με τη μέρα περιέρχονται στην ίδια δεινή κατάσταση».
    Τέλος τονίζεται στην ανακοίνωση του σωματείου, πως, «ως θεματοφύλακας των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών της Ειδικών Φρουρών και Αστυνομικών προερχομένων εξ αυτών, έγινε αποδέκτης καταγγελιών που αφορούν την ΑΔΥΝΑΜΙΑ λειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος Ομόνοιας, ως συνέπεια υποστελέχωσης σε τέτοιο βαθμό, που πλέον τίθενται σε κίνδυνο το προσωπικό, οι κρατούμενοι, οι πολίτες, αλλά και το κύρος της Ελληνικής Αστυνομία. Δεν μπορεί να παραγνωριστεί το γεγονός, ότι το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας λειτουργεί στο ποιο εμβληματικό σημείο του λεκανοπεδίου σε σχέση με την εγκληματικότητα, το τουριστικό και το εμπορικό ενδιαφέρον».


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ