• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Άρπαξαν τροφοδοτικά συστήματα κεραιών από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας

lawandorder.gr 16-09-2021 12:16 Τελευταία ενημέρωση: 16-09-2021 12:22
Άρπαξαν τροφοδοτικά συστήματα κεραιών από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας
Κοντά στις 20.000 ευρώ η ζημία

Δυο περιπτώσεις κλοπών από τροφοδοτικά συστήματα κεραιών εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, που διαπράχθηκαν στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου, εξιχνιάστηκαν ύστερα από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας, σε περιοχές της Πτολεμαΐδας και της Φλώρινας.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης, σε ορεινή περιοχή της Πτολεμαΐδας, από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Εορδαίας και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της ιδίας υπηρεσίας, 51χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατ' εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα, προχθές το απόγευμα εντοπίστηκε από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς σε ορεινή περιοχή της Πτολεμαΐδας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 51χρονο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 24 συσσωρευτές ενέργειας (μπαταρίες) και 25 ακροδέκτες μπαταριών χαλκού από τροφοδοτικό σύστημα κεραίας, τις οποίες είχε αφαιρέσει από ορεινή περιοχή της Πτολεμαΐδας, ιδιοκτησίας εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, με τη συνολική ζημία να ανέρχεται στο ποσό των 9.660 ευρώ περίπου και οι οποίες κατασχέθηκαν. Επιπλέον, βρέθηκαν στην κατοχή του 51χρονου διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και πλήθος κλειδιών (master key των σταθμών και αντικλείδια).

Συνεχιζόμενης της αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι, την 13-09-2021 ο ανωτέρω αφαίρεσε από ορεινή περιοχή της Φλώρινας, 24 συσσωρευτές ενέργειας (μπαταρίες) από τροφοδοτικό σύστημα κεραίας της προαναφερόμενης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, με την συνολική ζημία να ανέρχεται στο ποσό των 9.600 ευρώ περίπου, τις οποίες απέκρυψε σε αποθήκη, σε περιοχή της Πέλλας και οι οποίες ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας.

Συνολικά κατασχέθηκαν το προαναφερόμενο όχημα, διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, πλήθος κλειδιών, ενώ τα αφαιρεθέντα αντικείμενα αποδόθηκαν στους νόμιμους εκπροσώπους της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.

Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων, ανέρχεται συνολικά στο χρηματικό ποσό των 19.260 ευρώ περίπου.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης, ενώ ερευνάται από το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας η συμμετοχή του και σε παρόμοιες περιπτώσεις κλοπών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo