• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη προς τιμήν της επετείου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας

lawandorder.gr 16-09-2021 12:10
Κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη προς τιμήν της επετείου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας
H Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Σαλαμίνας συνδιοργάνωσαν τελετή κατάθεσης στεφανιών στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα

Προς τιμήν της ιστορικής επετείου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Σαλαμίνας συνδιοργάνωσαν τελετή κατάθεσης στεφανιών στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα.

Με αφορμή την επετειακή εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Σαλαμινίων, ο περιφερειάρχης αττικής Γ. Πατούλης χαρακτήρισε το ιστορικό γεγονός ιδιαίτερης σημασίας διεθνούς εμβέλειας, σημειώνοντας: «Σε περίπτωση που είχαν ηττηθεί οι Έλληνες, ο εθνικός και ευρωπαϊκός χάρτης δεν θα είχε την ίδια μορφή. Με αυτοθυσία, ομοψυχία και θάρρος οι πρόγονοί μας εξασφάλισαν την ελευθερία και οριοθέτησαν τα σύνορα μεταξύ της Δύσης και της Ανατολής. Οφείλουμε ο καθένας από τη θέση του να συνεργαστούμε για να αναδείξουμε σε παγκόσμιο επίπεδο τη βαρύτητα που σηματοδοτεί αυτό το γεγονός. Η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής της Αττικής, με συγκεκριμένα βήματα και δράσεις, θα προβάλλει ιστορικές περιοχές όπως είναι η Σαλαμίνα».

Στην τελετή μεταξύ άλλων παρέστησαν η αντιπεριφερειάρχης Νήσων Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος, η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO, πρόεδρος της Τιμητικής Κοσμητείας του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020» και επίτιμη δημότης Σαλαμίνος, ο γεν. γραμματέας του ΥΠΕΘΑ κ. Οικονόμου, οι βουλευτές Δ. Μαρκόπουλος, Ι. Τραγάκης, από ΝΔ, ο Τ. Αλεξιάδης από ΣΥΡΙΖΑ και η Χ. Ασημακοπούλου από Ελληνική Λύση. Επίσης παραβρέθηκαν οι πρέσβεις: Φιλιππίνων, Αργεντινής, Πολωνίας, Ινδίας, Γεωργίας, Τσεχίας, Αζερμπαϊτζάν, Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Καναδά, Ουκρανίας, Μολδαβίας, Αρμενίας, Ρωσίας, Κύπρου και εκπρόσωποι των πρεσβειών: Ουγγαρίας, Κορέας, Αραβίας, Αιγύπτου, Γαλλίας, Βουλγαρίας, Βιετνάμ, Ισπανίας, ΗΠΑ, ο πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος ΣΑΛΑΜΙΣ κ. Μαριδάκης, καθώς και εκπρόσωποι φορέων.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo