• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Στην φυλακή Σουηδός που παρέδιδε μυστικά εταιρείας κατασκευής φορτηγών Scania σε Ρώσο διπλωμάτη

lawandorder.gr 15-09-2021 18:00 Τελευταία ενημέρωση: 15-09-2021 18:17
Στην φυλακή Σουηδός που παρέδιδε μυστικά εταιρείας κατασκευής φορτηγών Scania σε Ρώσο διπλωμάτη
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 47χρονο - Ο δικηγόρος του δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση

Σουηδικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα σε φυλάκιση τριών ετών έναν 47χρονο Σουηδό με την κατηγορία της διενέργειας κατασκοπείας για λογαριασμό της Ρωσίας, κρίνοντάς τον ένοχο ότι πωλούσε μυστικές πληροφορίες της εταιρείας κατασκευής φορτηγών Scania.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Σουηδό πολίτη επειδή υπέκλεπτε και πωλούσε μυστικές πληροφορίες της εταιρείας κατασκευής φορτηγών Scania σε αξιωματούχο της ρωσικής πρεσβείας, ενώ τον αθώωσε για παρόμοιες κατηγορίες κατασκοπείας σε βάρος της αυτοκινητοβιομηχανίας Volvo Cars που ανήκει στον όμιλο Geely.

«Για να καταδικαστεί κάποιος για κατασκοπεία, απαιτείται ότι η ασφάλεια της Σουηδίας μπορεί να πληγεί εάν οι πληροφορίες ωφελήσουν ξένες δυνάμεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση του δικαστηρίου.

«Το περιφερειακό δικαστήριο έκρινε ότι αυτό ισχύει όσον αφορά τις πληροφορίες που ο άνδρας απόκτησε από τη Scania, ενώ δεν έχει αποδειχθεί ότι αυτό ισχύει όσον αφορά τις πληροφορίες από τη Volvo» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση του δικαστηρίου αναφέρεται επίσης ότι ο άνδρας λάμβανε τακτικά μετρητά στις συναντήσεις που είχε με τον αξιωματούχο της ρωσικής πρεσβείας, τα οποία θεωρούσε ως αμοιβή για τις πληροφορίες που παρείχε.

Ο καταδικασθείς είχε συλληφθεί κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Ρώσο διπλωμάτη σε εστιατόριο, τη στιγμή που μόλις είχε λάβει 27.800 σουηδικές κορώνες (3.242 δολάρια).

Ο 47χρονος Σουηδός, ο οποίος αρνήθηκε ότι διέπραξε αδίκημα, είχε εργασθεί ως σύμβουλος για τη Volvo Cars το 2016 και το 2017 και για τη Scania το 2018 και το 2019, μέχρι την σύλληψη του.

Ο δικηγόρος του δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση.

Η Scania ανήκει στην εταιρεία κατασκευής φορτηγών Traton.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo