• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Επίθεση με βιτριόλι: Η δίκη της Ιωάννας διέκοψε για 30 Σεπτεμβρίου

lawandorder.gr 15-09-2021 11:50 Τελευταία ενημέρωση: 15-09-2021 11:59
Επίθεση με βιτριόλι: Η δίκη της Ιωάννας διέκοψε για 30 Σεπτεμβρίου
Σάκης Κεχαγιόγλου: Θαυμάζω την Ιωάννα αλλά θα υπερασπιστώ την κατηγορούμενη

Για τις 30 Σεπτεμβρίου διέκοψε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, τη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου στις 20 Μαΐου 2020, προκειμένου απρόσκοπτα να ξεκινήσει η διαδικασία.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η Ιωάννα, θύμα της σφοδρής επίθεσης, η οποία δήλωσε τα στοιχεία της και αμέσως μετά η διαδικασία διεκόπη.

Το αίτημα είχε υποβάλει ο εισαγγελέας της έδρας, Χαρ. Μαστραντωνάκης, ο οποίος ζήτησε να διακοπεί η διαδικασία για αναδιάταξη της σειράς των μαρτύρων, δεδομένου ότι πριν απ’ όλους θα πρέπει να εξεταστεί το θύμα που στον κατάλογο ήταν πέμπτο στη σειρά. «Η υπόθεση αυτή λογικά θα διαρκέσει, για να αποδειχθεί η αληθεια και αυτή μόνο πρεπει να λάμψει. Να προτάξουμε σήμερα τις υπόλοιπες υποθέσεις ώστε το επόμενο διάστημα να μην έχουμε κάτι να μας εμποδίζει και να ασχοληθούμε με αυτή την υπόθεση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Εισαγγελέας.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα και μετά την παρουσία του θύματος, διέκοψε. Έτσι, η κατάθεση της Ιωάννας θα ξεκινήσει απρόσκοπτα κατά την επόμενη συνεδρίαση.

Κατά τη διαδικασία, αναγνώστηκαν τα ονόματα και των 34 μαρτύρων κατηγορίας, ενώ η πολιτική αγωγή πρότεινε ακόμη 5 μάρτυρες, κυρίως επιστήμονες. Τέλος, η υπεράσπιση ανέφερε ότι σκοπεύει σε μεταγενέστερο στάδιο να προσκομίσει κι αυτή τον κατάλογο των μαρτύρων υπεράσπισης.

Σάκης Κεχαγιόγλου: Θαυμάζω την Ιωάννα αλλά θα υπερασπιστώ την κατηγορούμενη

Ο συνήγορος της κατηγορούμενης 36χρονης, η οποία επέλεξε να μην παρευρεθεί σήμερα στο δικαστήριο, προχώρησε σε δήλωση στην οποία εξέφρασε το θαυμασμό του για το ψυχικό σθένος της Ιωάννας, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν θα περιορίσει «τα υπερασπιστικά του καθήκοντα».

«Η εντολέας μου σήμερα επέλεξε να μην παραβρεθεί στο δικαστήριο», είπε ο κ. Σάκης Κεχαγιόγλου.

Όπως είπε η κατηγορούμενη εκπροσωπήθηκε από τους συνηγόρους της. Ακόμη ανέφερε: «Στη πορεία θα εμφανιστεί και θα δώσει τις εξηγήσεις που πρεπει να δωσει.Εξέφρασα την άποψη ότι είναι λανθασμένη η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτόνιας και θα πρέπει να τη μετατρέψει το δικαστήριο σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, όπως ορίζει η νομολογία. Ελπίζω να επικρατήσει η νομιμότητα και όχι η σκοπιμότητα.

Ζήτησα να μιλήσω στο τραγικό θύμα αυτής της υπόθεσης για να της εκφράσω τη προσωπική μου συμπάθεια και συμπαράσταση. Η συμπάθεια αυτή δεν σημαίνει ότι θα περιόρίσω την άσκηση των υπερασπιστικών μου καθηκόντων. Η εντολέας μου έχει ομολογήσει την πραξη. Υπάρχει διαφωνία ως προς το νομικό χαρακτηρισμό. Όλοι ξέρουμε την έκβαση της δίκης.»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κεχαγιόγλου τόνισε ότι Ιωάννα του είπε ότι δέχεται αυτά που της είπα μέσα στο δικαστήριο. «Την άκουσα ψύχραιμη και ότι διαχωρίζει το ανθρώπινο στοιχείο από το ρόλο μου ως υπεραπσιστη. Εκφραζω τον θαυμασμό μου για το ψυχικό της σθένος αλλά δεν θα περιορίσω τα υπεραπσιτικά μου καθήκοντα» είπε ο συνήγορος της κατηγορουμένης

Τέλος, σε ερώτηση για τον άν η εντολέας του θα ζητησει συγνώμη από την Ιωάννα, ο κ. Κεχαγιόγλου είπε ότι θα το πει η ίδια στην απολογία της.

Διαβάστε περισσότερα:

Επίθεση με βιτριόλι: Ηπιότερο κατηγορητήριο ζήτησε ο Κεχαγιόγλου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo