20.5 C
Athens
18.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Επίθεση με βιτριόλι: Ηπιότερο κατηγορητήριο ζήτησε ο Κεχαγιόγλου


    Τη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη ζήτησε, διά του συνηγόρου της, Σάκη Κεχαγιόγλου, η 37χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι.
    Ο κ. Κεχαγιόγλου, εκφράζοντας την προσωπική συμπάθειά του στο θύμα, δήλωσε πως η εντολέας του ομολογεί την πράξη της αλλά ζητά μετατροπή της κατηγορίας σε ευμενεστερο ποινικό χαρακτηρισμό.
    «Εκφράζουμε την προσωπική μας συμπάθεια στο θύμα αυτής της επιθέσεως. Η προσωπική και ανθρώπινη πλευρά της υπόθεσης δεν έχει σχέση με τα νομικά. Θεωρώ υποχρέωση μου να εκφράσω στην κα Παλιοσπύρου τη συμπάθειά μου για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και θα βρίσκεται για πολλά χρόνια. Το τι θα πει η κατηγορούμενη για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, θα το πει στον οικείο δικονομικά χρόνο» ανέφερε ο κ. Κεχαγιόγλου.
    «Το παραπεμπτικό βούλευμα είναι λανθασμένο. Ως προς τα πραγματικά περαστικά έχει ομολογήσει. Υπάρχει διαφωνία στον νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Παραπέμπεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρόκειται για μια κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η νομολογία ομιλεί όλα αυτά τα χρόνια για τέτοιες περιπτώσεις. Η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία στο κακούργημα της βαριάς σκοπουμενης σωματικής βλάβης», συμπλήρωσε ο κ. Κεχαγιόγλου αναφορικά με την αιτιολόγηση της αίτησης για αλλαγή του κατηγορητηρίου.
    Ζήτησε από την Ιωάννα να μην τον παρεξηγήσει
    Υπενθυμίζουμε ότι με την άφιξη της Ιωάννας στα δικαστήρια, συνοδεία του δικηγόρου της και δικών της ανθρώπων, οι δημοσιογράφοι και κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο, κυριολεκτικά, έπεσαν επάνω της.
    Φορούσε ειδική προστατευτική μάσκα, για να «κρατάε» το σακατεμένο από το βιτριόλι πρόσωπό της και να την προστατεύει και από το φως ενώ περπατούσε πάρα πολύ αργά προς την είσοδο του δικαστηρίου.
    Με την είσοδό της στην αίθουσα, την προσέγγισε ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, Σάκης Κεχαγιόγλου, ο οποίος αφού πρώτα εξέφρασε την συμπόνοια του, της ζήτησε να μην τον παρεξηγήσει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καθώς, όπως ανέφερε, θα κάνει απλώς τη δουλειά του ως συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης.
    Διαβάστε περισσότερα:
    Επίθεση με βιτριόλι: Ο Κεχαγιόγλου ζήτησε από την Ιωάννα να μην τον παρεξηγήσει
    Επίθεση με βιτριόλι: Στο δικαστήριο η Ιωάννα – Συγκλονίζει η εικόνα της με την προστατευτική μάσκα (βίντεο)


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ