• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Λαμία: Ελεύθεροι οι 4 Πακιστανοί και 1 Αλβανός για την χασισοφυτεία στην Τιθορέα

lawandorder.gr 14-09-2021 22:40
Λαμία: Ελεύθεροι οι 4 Πακιστανοί και 1 Αλβανός για την χασισοφυτεία στην Τιθορέα
Με περιοριστικούς όρους

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, αφέθηκαν μετά την πολύωρη απολογία τους στην Τακτική Ανακρίτρια και την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, οι πέντε κατηγορούμενοι, ένας 35χρονος Αλβανός και τέσσερις Πακιστανοί ηλικίας 18 με 25 ετών, που είχαν συλληφθεί την περασμένη Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου στην Τιθορέα ως καλλιεργητές φυτείας με δενδρύλλια κάνναβης που είχε εντοπισθεί μερικές ημέρες νωρίτερα, εντός πυκνής βλάστησης στην ανωτέρω περιοχή.

Σύμφωνα με το lamiareport, οι περιοριστικοί όροι που τους επιβλήθηκαν ήταν, η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η παρουσίαση στο αστυνομικό της περιοχής κατοικίας τους δύο φορές το μήνα, ενώ για τον 35χρονο Αλβανό του επιβλήθηκε και η καταβολή εγγύησης 500 ευρώ. Για τους νεαρούς Πακιστανούς, η συγκεκριμένη εξέλιξη νομιμοποιεί και την παρουσία τους στη χώρα μας μέχρι την τέλεση της δίκης, καθώς στερούνταν οποιουδήποτε άλλου εγγράφου παραμονής.

Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν ήταν πολύ σοβαρές, εκ των οποίων η ιδιαίτερη διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών (καλλιέργεια φυτών) κατά επάγγελμα, κακουργηματική. Επιπλέον κατηγορούνταν για σύσταση συμμορίας, ενώ στους Πακιστανούς είχε βρεθεί και ένα μαχαίρι τύπου φαλτσέτα και λαθραίος καπνός. Μικροποσότητες ναρκωτικών και λαθραίος καπνός είχε βρεθεί και στο σπίτι του Αλβανού στην Κάτω Τιθορέα.

«Τελικά η φυτεία ινδικής κάνναβης σε περιοχή της Τιθορέας Φθιώτιδας, μάλλον θα παραμείνει ορφανή. Μετά από πολύωρη ανακριτική διαδικασία και οι πέντε κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Αυτή η δικονομική εξέλιξη αποδεικνύει ότι έγιναν δεκτοί οι ισχυρισμοί μας ενώπιον της κας Ανακρίτριας Πρωτοδικών Λαμίας και της κας Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και ευελπιστούμε στην αθώωση των εντολέων μας από το αρμόδιο δικαστήριο», αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους, οι συνήγοροι υπεράσπισης των αλλοδαπών, Δημήτρης Κρούπης, Κλεονίκη Μπαλτά, Βάσω Μπρόφα, Δέσποινα Φράγκου και Μαρία βελέντζα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo