• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

«Κορονοπρόστιμα»148.000 ευρώ και λουκέτο σε 5 επιχειρήσεις την Δευτέρα

lawandorder.gr 14-09-2021 17:53 Τελευταία ενημέρωση: 14-09-2021 17:55
«Κορονοπρόστιμα»148.000 ευρώ και λουκέτο σε 5 επιχειρήσεις την Δευτέρα
Οι αρμόδιες αρχές έκαναν συνολικά 148.266 ελέγχους και κατέγραψαν 267 παραβάσεις των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού

Συνολικά πρόστιμα ύψους 148.266 ευρώ και επταήμερη αναστολή λειτουργίας σε πέντε επιχειρήσεις, επέβαλαν οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες σε ελέγχους που διενήργησαν την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. Οι περισσότερες παραβάσεις αφορούσαν μη χρήση μάσκας.

Ειδικότερα,

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α.,Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν τη Δευτέρα 13.09.2021 συνολικά 148.266 ελέγχους και κατέγραψαν 267 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους  37.750 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 7 ημερών σε 5 επιχειρήσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (100.201).

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

  1. Μη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους/Μη τήρηση αποστάσεων

2.Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/Ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Περιφέρεια Αττικής

Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. επέβαλε πρόστιμο ύψους 300 ευρώ σε ένα (1) φυσικό πρόσωπο για μη χρήση μάσκας προστασίας

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργείας για 7 ημέρες σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος  για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. επέβαλε πρόστιμο ύψους 300 ευρώ σε ένα (1) ψητοπωλείο για την μη ανάρτηση μέγιστου αριθμού ατόμων

Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 4.000 ευρώ σε δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και αναστολή λειτουργίας επτά (7) ημερών έκαστο, για παρουσία πελατών σε κλειστό χώρο χωρίς τα νόμιμα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης.

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 2.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας επτά (7) ημερών, για μη τοποθέτηση αντισηπτικού σε τραπέζια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Περιφέρεια Κρήτης

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 2. 000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας επτά (7) ημερών σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για χρήση μουσικής

Επικράτεια

Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμο συνολικού ύψους 150 ευρώ σε φυσικό πρόσωπο για παράνομη μετακίνηση.

Συνολικά η (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων διενέργησε πενήντα εννέα (59) σε 2 Περιφέρειες της Ελληνικής επικράτειας

Τα κλιμάκια της ΕΑΔ διενήργησαν ελέγχους σε 53 αντικείμενα και σε 63 φυσικά πρόσωπα.

Σημειώνεται ότι στις τρεις πύλες εισόδου της Δ.Ε.Θ. (δύο επί της οδού Εγνατίας και μία στην Πλατεία της Χ.Α.Ν.Θ.) διαπιστώθηκε η ορθή τήρηση της διαδικασίας ελέγχου των Green Pass (πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης) ή rapid test. Ελέγχθηκαν εξήντα τρία (63) φυσικά πρόσωπα (επισκέπτες και εκθέτες) τα οποία όλα διέθεταν Green Pass ή rapid test.

Τα κλιμάκια της ΕΑΔ στο πλαίσιο ελέγχου εφαρμογής των μέτρων για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (Μ.Φ.Η) και λοιπές προνοιακές δομές πραγματοποίησαν ελέγχους σε μία (1) Προνοιακή Δομή στο Δήμο Αιγιαλείας, όπου σε σύνολο 16 εργαζομένων, οι δεκαπέντε (15) διέθεταν έγκυρο πιστοποιητικό (δώδεκα πιστοποιητικό εμβολιασμού και 3 είχαν πιστοποιητικό νόσησης) ήτοι ποσοστό 93,75%. Τα πιστοποιητικά των παρόντων ελέγχθηκαν με την εφαρμογή COVID FREE Gr, ενώ του συνόλου των εργαζομένων με επίδειξη εγγράφου στους ΕΕ από τον υπεύθυνο της κάθε δομής. Ένας (1) εργαζόμενος ήταν σε άδεια και δεν επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο.

Γ. Τετραψήφιο 1520:

Το 1520 δέχτηκε συνολικά τετρακόσιες εξήντα οκτώ (468) κλήσεις, που αφορούσαν α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Δ. Επιχειρησιακός προγραμματισμός:

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια με βασικό στόχο τη διασφάλιση της εφαρμογής των ειδικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων και επίκεντρο τις περιοχές υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη οι έλεγχοι με αντικείμενο την εφαρμογή των μέτρων για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (Μ.Φ.Η) και λοιπές προνοιακές δομές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo