• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Με rapid test στους χώρους εστίασης οι νέοι 12-17 ετών - Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ

lawandorder.gr 14-09-2021 10:04
Με rapid test στους χώρους εστίασης οι νέοι 12-17 ετών - Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ
Όλες οι νέες ρυθμίσεις

Η πρόβλεψη που είχε προαναγγελθεί εχθές, για την είσοδο στους κλειστούς χώρους με rapid test των νέων ηλικίας 12-17 ετών, δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ το πρωί της Τρίτης.

Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ «οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως έντεκα (11) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) τελευταίου εικοσιτετραώρου και οι ανήλικοι έως δεκαεπτά (17) ετών βεβαίωση διαγνωστικού ελέγχου (rapid test), στην οποία προβαίνει είτε οιοσδήποτε γονέας, ακόμα και μη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10. Δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα»

Αντίστοιχη πρόβλεψη υπάρχει και για του παιδότοπους καθώς η είσοδος στους χώρους αυτούς των ανηλίκων 4 έως 11 ετών θα πραγματοποιείται ετών με self test ενώ για τις ηλικίες από 12  έως 17 ετών προβλέπεται υο rapid test

Στο ίδιο ΦΕΚ προβλέπεται η υποχρέωση υποβολής δύο φορές την εβδομάδα σε εργαστηριακό τεστ για κορονοϊό (rapid test ή μοριακό τεστ) των εργαζομένων στις μεταφορές που δεν έχουν εμβολιαστεί «Διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου μία (1) φορά την εβδομάδα για όλους τους εργαζόμενους που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες υπό την έννοια των παρ. 2 και 3 του άρθρου 10 αντιστοίχως, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους, με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, όπως ορίζονται στο π.δ. 84/2001 (Α' 70), ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη γιατρό, με δική τους δαπάνη. Ειδικώς για τους εργαζόμενους στην εστίαση, στις τουριστικές επιχειρήσεις, στις μεταφορές, στις τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές, όπως και για τους εκπαιδευτικούς και πανεπιστημιακούς, ο διαγνωστικός έλεγχος του προηγούμενου εδαφίου διενεργείται, υπό τους ίδιους όρους, δύο (2) φορές την εβδομάδα».

Για τα γυμναστήρια άλλαξαν τα όρια ηλικίας για τους υπόχρεους σε self test καθώς στο ΦΕΚ της Κυριακής γινόταν λόγος για παιδιά 5-12 ετών ενώ στο ΦΕΚ της Τρίτης γίνεται λόγος για παιδιά 4-11 ετών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo