19.4 C
Athens
18.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Απολογείται σήμερα το μοντέλο για τα 7,827 κιλά κοκαΐνης – Αρνείται τις κατηγορίες, τα παίρνει πάνω όλα πάνω του ο σύντροφός της


    Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθούν για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών και συγκεκριμένα για 7,827 κιλά κοκαΐνης, θα βρεθούν σήμερα οι δυο κατηγορούμενοι της υπόθεσης. Πρόκειται για την 29χρονη πρώην παίκτρια τηλεοπτικού reality και μοντέλο και τον 32χρονο σύντροφος της, οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή. Επιπλέον, ο σύντροφος του μοντέλου θα απολογηθεί σήμερα στις ανακριτικές αρχές και για βία κατά υπαλλήλων, καθώς προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψή του.
    Ήδη, οι κατηγορούμενοι έχουν δώσει το στίγμα της υπερασπιστικής γραμμή που θα ακολουθήσουν σήμερα κατά τις απολογίες τους. Ο σύντροφος της 29χρονης αναμένεται να αρνηθεί την κατηγορία της διακίνησης και αναμένεται να υποστηρίξει ότι είναι εξαρτημένος από ουσίες. Επίσης, αναμένεται να αναφέρει ότι λειτουργούσε μόνος χωρίς κανένα συνεργό. Από την πλευρά της, η κατηγορούμενη, κατά πληροφορίες, θα υποστηρίξει στην απολογία της ότι δεν έχει καμία εμπλοκή με την υπόθεση και ότι γνώριζε την εξάρτηση του συντρόφου της από ουσίες και ότι προσπαθούσε μάλιστα να τον βοηθήσει.
    Χαρακτηριστική της υπερασπιστικής γραμμής των δυο κατηγορουμένων είναι η δήλωση που έκανε ο δικηγόρος του 32χρονου, Σταύρος Γεωργόπουλος, ο οποίος ανέφερε: «Ο εντολέας μου, στα πλαίσια της εξαρτήσεως του από τοξικές ουσίες και του χρέους που είχε απέναντι σε προμηθευτή του, υποχρεώθηκε , ως αναλώσιμος αχυράνθρωπος, να εμπλακεί μόνος του χωρίς κανένα συνεργό στη μεταφορά της ποσότητας που κατασχέθηκε. Η συγκατηγορούμενή του δεν είχε καμιά απολύτως γνώση ούτε εμπλοκή, αντίθετα ήταν αυτή που, γνωρίζοντας το πρόβλημα του, προσπαθούσε να τον αποτρέψει από την επαφή με τις ναρκωτικές ουσίες».
    Σύμφωνα, ωστόσο με το διαβιβαστικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ., το μοντέλο φέρεται να απέρριψε άγνωστη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών στη τουαλέτας του διαμερίσματος στο Παγκράτι όπου διέμενε με το σύντροφό της, αντιλαμβανόμενη τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο.
    «Ο μυστικός πληροφοριοδότης»
    Από τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, προκύπτει πως οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να συλλάβουν το ζευγάρι αξιοποιώντας πληροφορία που έλαβαν από πρόσωπο που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.
    Συγκεκριμένα, αστυνομικός ο οποίος συμμετείχε στη σύλληψη των δυο κατηγορουμένων σε κατάθεσή του αναφέρει πως πριν «άτομο το οποίο θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του επικαλούμενος λόγους προσωπικής του ασφάλειας ακόμη και τη ζωή του» έδωσε στην αστυνομία την πληροφορία «ότι ημεδαπός με μικρό όνομα Δημήτρης ηλικίας 30 με 35 ετών περίπου μετρίου αναστήματος και σωματικής διάπλασης με καστανά μαλλιά και ημεδαπή με μικρό όνομα Ελένη ηλικίας 30 ετών περίπου μετρίου αναστήματος και σωματικής διάπλασης με ξανθά μαλλιά αποθηκεύουν και διακινούν σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης στην νυχτερινά καταστήματα του κέντρου των Αθηνών και των νοτίων προαστίων της Αττικής και διαμένουν σε οικία επί της οδού (…) στην Αθήνα».
    Μάλιστα, το πρόσωπο αυτό, πάντα υπό καθεστώς ανωνυμίας, ενημέρωσε, σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού πως οι δυο δράστες «για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούν δίκυκλη μοτοσικλέτα». Παράλληλα, όπως κατέθεσε ο αστυνομικός, η πληροφορία «ανέφερε ότι οι ανωτέρω πωλούν την κοκαΐνη έναντι του χρηματικού ποσού των 40.000 € το κιλό, ενώ τέλος ότι ο ανωτέρω άνδρας κατά το παρελθόν εργαζόταν σε διάφορα πόστα σε νυχτερινά καταστήματα του κέντρου των Αθηνών».
    Ακόμη, στην κατάθεσή του ο αστυνομικός, αναφέρει πως από την αξιοποίηση των πληροφοριών οι συνάδελφοί του έφτασαν στο σημείο να διαπιστώσουν τα στοιχεία του ζευγαριού καθώς και ότι διαμένουν στη συγκεκριμένη διεύθυνση που του είχε αναφέρει ο πληροφοριοδότης. Έτσι, άρχισαν να παρακολουθούν το σπίτι των κατηγορουμένων. Ακολούθως, και όπως φέρεται να καταθέτει ο αστυνομικός: «Από την διακριτική επιτήρηση της ανωτέρω οικίας διαπιστώθηκε ότι απογευματινές και βραδινές ώρες κυρίως νεαρός άνδρας η περιγραφή του οποίου προσομοίαζε σε αυτή του Δημήτρη εξέρχονταν αυτής λαμβάνοντας εξαιρετικά μέτρα προστασίας κοίταζε συνεχώς όλα τα διερχόμενα άτομα και οχήματα που διέρχονταν και αφού επιβιβαζόταν στην ανωτέρω μοτοσικλέτα μετέβαινε σε διάφορα νυχτερινά καταστήματα του κέντρου των Αθηνών και των νοτίων προαστίων όπου πραγματοποιούσε ύποπτες συναντήσεις μικρής διάρκειας».
    Η σύλληψη
    Οι αστυνομικοί υπό το φόβο μήπως χαθούν τα ίχνη των δραστών το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης αποφάσισαν να ελέγξουν τον 32χρονο, ο οποίος μάλιστα προέβαλλε σθεναρές αντιστάσεις όταν εκείνοι τον ακινητοποίησαν.
    Η στιγμή του εντοπισμού του κατηγορούμενου περιγράφεται ως εξής στη δικογραφία: «Στη συμβολή των οδών Αγίου Πολυκάρπου και Εφέσου στη Νέα Σμύρνη Αττικής ακινητοποιήθηκε ο εν λόγω άνδρας. Κατά τη διάρκεια της ακινητοποίησής του αυτός άρχισε να απωθεί τους αστυνομικούς της υπηρεσίας μας με τα χέρια και τα πόδια αντιστεκόμενος σθεναρά. Με τη χρήση της νόμιμης αστυνομικής βίας αυτός ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Σε σχετικές ερωτήσεις που έγιναν μας απάντησε ότι κατέχει εντός της οικίας του ποσότητα κοκαΐνης περίπου 20 γραμμαρίων».
    Ο 32χρονος, όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο, είχε στην κατοχή του μία υφασμάτινη βαλίτσα χειρός με επτά αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, μικτού βάρους 7,827 κιλών, δύο κινητά τηλέφωνα και το κλειδί του διαμερίσματος του. Ακολούθως, οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σπίτι του συλληφθέντα κι εκεί συνέλαβαν την 29χρονη.
    Στο διαμέρισμα του ζευγαριού, εντοπίστηκαν 0,10 γραμμάρια κοκαΐνης σε νάιλον συσκευασία, 5.050 ευρώ, ζυγαριά ακριβείας και ένα κινητό τηλέφωνο.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ