20.2 C
Athens
12.8 C
Thessaloniki
Τρίτη 23 Απριλίου 2024
More

    Γιατί πρωθυπουργός και Κουτσούμπας συνομιλούσαν με έντονο ύφος στην κηδεία του Θεοδωράκη;


    Με αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν ορισμένοι τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την άφιξή του στον Ιερό Ναό για τον αποχαιρετισμό στον σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη. Μάλιστα ο φωτογραφικός φακός «συνέλαβε» αργότερα τους Μητσοτάκη και Κουτσούμπα μέσα στη Μητρόπολη να συνομιλούν με έντονο ύφος. Ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη» αναφέρθηκε στις αποδοκιμασίες, με την έννοια ότι το ΚΚΕ δεν τις πρόλαβε αφού είχε την ευθύνη της τελετής του αποχαιρετισμού. Ο κ. Κουτσούμπας απάντησε ότι το ΚΚΕ δεν είχε την ευθύνη για την τήρηση της τάξης και ότι την είχε η Αστυνομία.
    Μόλις αφίχθη στα Χανιά αργά το απόγευμα ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στο γεγονός λέγοντας στον «Βηματοδότη» ότι όντως ενοχλήθηκε ο πρωθυπουργός. Αλλά πρόσθεσε με νόημα: Δεν ήταν πρέπον, ούτε αρμόζει σε μια κοινωνία, κάποιοι να φωνάζουν συνθήματα και γιουχαΐσματα, σε μια κηδεία που όσοι παρευρίσκονται σε αυτήν πάνε για να τιμήσουν τον νεκρό. Μου είπε επίσης ότι στον χώρο υπήρχαν και αντικυβερνητικά πανό που όλοι τα πρόσεξαν, αλλά ουδείς ασχολήθηκε με αυτά και ανέφερε ότι «για να μην ακουστούν τα γιουχαΐσματα, ο λαός εκείνη την ώρα δυνάμωσε τη φωνή του τραγουδώντας δυνατά «σώπα όπου να΄αναι θα σημάνουν οι καμπάνες».
    Για το θέμα ο «Βηματοδότης» ρώτησε και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου εάν έχει να κάνει κανένα σχόλιο. Ο κ. Οικονόμου είπε ότι «είναι ανάξιο σχολιασμού και ότι σκηνές σαν αυτές δεν ταιριάζουν στην ημέρα και στον αποχαιρετισμό του μεγάλου Έλληνα συνθέτη». Αποδοκιμασίες ακούστηκαν και κατά την άφιξη στη Μητρόπολη τόσο του Κυριάκου Βελόπουλου και της Λίνας Μενδώνη, όσο και του Κώστα Μπακογιάννη.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ