• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Ιταλία: Έφοδοι της αστυνομίας σε σπίτια αντιεμβολιαστών

lawandorder.gr 09-09-2021 14:39
Ιταλία: Έφοδοι της αστυνομίας σε σπίτια αντιεμβολιαστών
Προσπαθούσαν να διοργανώσουν βίαιες κινητοποιήσεις κατά των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι
Πραγματοποίησε εφόδους σε σπίτια αντιεμβολιαστών σήμερα το πρωί η ιταλική αστυνομία στις πόλεις Μιλάνο, Ρώμη, Βενετία, Μπέργκαμο και Ρέτζιο Εμίλια.

Μέσω διαδικτύου οι αντιεμβολιαστές προσπαθούσαν να διοργανώσουν βίαιες κινητοποιήσεις κατά των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι. Παράλληλα, κατασχέθηκαν προσωπικά αντικείμενα, κυρίως κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικοι υπολογιστές.

Σύμφωνα με τον Τύπο, μια ομάδα με οκτώ μέλη (πέντε γυναίκες και τρεις άνδρες) είχε εκφράσει την πρόθεση να προμηθευτεί μαχαίρια και να προχωρήσει στην κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών. Τους απαγγέλθηκε η κατηγορία υποκίνησης βίαιων πράξεων, ενώ από τις μέχρι τώρα έρευνες δεν προκύπτει να ανήκουν σε κάποιο κόμμα ή πολιτική οργάνωση.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα η εφημερίδα La Repubblica, τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας είχαν σκοπό να πάρουν μέρος σε κινητοποίηση κατά των μέτρων της κυβέρνησης για την πανδημία -και ιδίως του πράσινου πάσου εμβολιασμένου- η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ρώμη το Σάββατο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo