21.5 C
Athens
20.2 C
Thessaloniki
Τρίτη 16 Απριλίου 2024
More

    Σε αστυνομικό κλοιό η ΔΕΘ – 5.500 αστυνομικοί, drone και Αίαντες


    Τουλάχιστον 5.500 αστυνομικοί των ΜΑΤ, της ΔΙ.ΑΣ, της ΟΠΚΕ, της ΔΡΑΣΗ και της ασφάλειας, αναμένεται να βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των μέτρων τάξης στο πλαίσιο της 85ης έκθεσης Θεσσαλονίκης.
    Ενεργό συμμετοχή σε πληροφοριακό επίπεδο θα έχουν κλιμάκια της ΕΥΠ και της αντιτρομοκρατικής, ενώ γύρω από το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο θα δημιουργηθεί μια «αποστειρωμένη» ζών.
    Περιμετρικά θα παραταχθούν διμοιρίες των ΜΑΤ αλλά και «Αίαντες» εκτόξευσης νερού προκειμένου να απομακρύνουν διαδηλωτές που θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν τον χώρο.
    Αστυνομικοί με πολιτικά, θα βρίσκονται σε ταράτσες κτιρίων και θα δίνουν «εικόνα» από τις συγκεντρώσεις, ενώ Droneς, θα «σαρώνουν» τον ουρανό της Θεσσαλονίκης για την αποτροπή «επιθετικών» ενεργειών από συγκεντρωμένους.
    Για πρώτη φορά στα χρονικά της ΔΕΘ, στο επίκεντρο των συσκέψεων των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, δεν βρίσκονται οι αντιεξουσιαστές ή οι κοινωνικές ομάδες εργαζομένων που έχουν εξαγγείλει συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας κατά της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά αρνητές του κορονοϊού, αντιεμβολιαστες και οπαδοί ομάδων.
    Συγκεκριμένα, ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί η συγκέντρωση που προγραμματίζουν αρνητές-αντιεμβολιαστές, για τις 19:00 το απόγευμα του Σαββάτου στον Λευκό Πύργο.
    Εκεί αναμένεται σύμφωνα με εκτιμήσεις να συγκεντρωθούν περισσότερα από 20.000 άτομα από όλη την Βόρεια Ελλάδα.
    Συγκέντρωση για την ίδια ημέρα έχουν εξαγγείλει για τις 18:00 το απόγευμα το ΠΑΜΕ στις 18:00 στην Πλατεία ΧΑΝΘ και ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΠΟΕΔΗΝ-ΟΛΜΕ-ΠΟΕ-ΟΤΑ-στο Άγαλμα Βενιζέλου.
    Στις 17:30 έχει εξαγγελθεί συγκέντρωση του ΚΕΕΡΦΑ στη συμβολή των οδών Ιγνατίας και Αγίας Σοφίας και στις 18:00 μέλη της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, συλλογικότητες και αντιεξουσιαστικές κινήσεις, στην Καμάρα.
    Ένα άλλο μέτωπο που καλούνται να διαχειριστούν οι αστυνομικοί, είναι οι οπαδοί ομάδων.
    Είναι ενδεικτικό πως στις 20:00 το βράδυ της Παρασκευής, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση οπαδοί του ΠΑΟΚ στην Καμάρα, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός πως χρειάζεται πιστοποιητικό εμβολιασμού για να εισέλθουν στο γήπεδο.
    Στις 08:30 πρωί της ίδιας ημέρας, συγκέντρωση προγραμματίζουν υγειονομικοί και νοσοκομειακοί στην Αρχαία Αγορά.
    Άγνωστο παραμένει πότε θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και οι οπαδοί του Άρη που διαμαρτύρονται για την τιμωρία με -6 βαθμούς που έχει επιβληθεί στην ομάδα.
    Με τους οργανωμένους οπαδούς να ξεκαθαρίζουν με καλέσματα στα κοινωνικά δίκτυα πως, «-6 να είναι οι ώρες σας, δικαίωση στον Άρη.
    «Χορτάσαμε λόγια και υποσχέσεις. Η Έκθεση (σ.σ. ΔΕΘ) με -6 δεν θα γίνει, πάρτε το χαμπάρι, μην έρθετε άδικα. Όλοι στο δρόμο, αδέρφια, έχουμε πόλεμο».



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ