23.2 C
Athens
18.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
More

    Εισαγγελέας για το θάνατο 54χρονης που αρνούνταν να διασωληνωθεί – Ήταν αρνήτρια της πανδημίας και του εμβολιασμού


    Την άμεση παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσαν τα χθεσινά δημοσιεύματα για το θάνατο 54χρονης ανεμβολίαστης γυναίκας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Η ασθενής, που έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή, αρνούνταν πεισματικά να διασωληνωθεί όπως της είχαν συστήσει οι γιατροί, με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση για να μπορέσει προχωρήσει στις περαιτέρω απαραίτητες ιατρικές ενέργειες.
    Η 54χρονη, ωστόσο, φέρεται πως ήταν απόλυτα αρνητική σε ενδεχόμενο διασωλήνωσής της ενώ ζητούσε δικηγόρο και καλούσε σε βοήθεια μέσα από τα social media ώστε να αποφύγει τη διασωλήνωση.
    Πλέον, μετά την παρέμβαση της εισαγγελίας θα διερευνηθεί η τέλεση τυχόν αξιόποινων πράξεων από τρίτα πρόσωπα που μπορεί να εμπόδισαν ή να καθυστέρησαν τη διασωλήνωση της 54χρονης. Η έρευνα, που διατάχθηκε δεν αφορά στους γιατρούς του νοσοκομείου, οι οποίοι κατέβαλλαν κάθε προσπάθεια για την εκτέλεση του καθήκοντος του, ζητώντας ακόμη και την παρέμβαση εισαγγελέα για να διασωληνωθεί η ασθενής.
    Ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης που ανέλαβε να διενεργήσει την έρευνα θα αναζητήσει τυχόν τέλεση των εξής αδικημάτων: Θανατηφόρος έκθεση (κακούργημα), ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ