16.4 C
Athens
13.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
More

    Εξωτερικός φύλακας εκτός υπηρεσίας ακινητοποίησε ληστή κινητών στον Κορυδαλλό


    Στην σύλληψη αλλοδαπού ληστή, παρότι βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, προχώρησε ο εξωτερικός φύλακας των φυλακών Κορυδαλλού, Κ.Φ.
    Ο άνδρας αν και εβρισκόμενος εκτός υπηρεσίας σε ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην Πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό, διαπίστωσε πως ένα άτομο που είχε μπει στο μαγαζί ως πελάτης, αφαιρούσε αντικείμενα από τα ράφια του καταστήματος, και τα έβαζε σε μια νάιλον τσάντα.
    Χωρίς χρονοτριβή, πλησίασε τον δράστη και κατάφερε να τον ακινητοποιήσει.
    Στην συνέχεια ειδοποίησε την Ελληνική Αστυνομία, η οποία και τον συνέλαβε, ενώ όπως απεδείχθη ήταν αλλοδαπός και κάτοικος της ευρύτερης περιοχής.
    Όπως σημειώνει σε συγχαρητήρια επιστολή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης (Π.Ο.Υ.ΕΦ), «Για ακόμη μία φορά συνάδελφός μας, ενεργώντας με αυταπάρνηση και πλήρη άγνοια κινδύνου, οδηγεί με την πράξη του στη δικαιοσύνη δράστη εγκλήματος που σκοπό είχε να πλήξει το περί ασφάλειας αίσθημα της ευρύτερης κοινωνίας, ενώ παράλληλα κρατά υψηλά και το φρόνημα όλων των Εξωτερικών Φρουρών. Ευελπιστώντας πως η πράξη αυτή του συναδέλφου μας Κ.Φ. να αποτελέσει έμπνευση και να λειτουργήσει ως παράδειγμα ανθρωπισμού και προσφοράς για το γενικότερο καλό του κοινωνικού συνόλου, ελπίζουμε παράλληλα πως και η Πολιτεία φέροντας το ελάχιστο χρέος της ηθικής αναγνώρισης του, θα τιμήσει και θα αναδείξει την εξαίρετη πράξη του αναλόγως. Εμείς ως Εξωτερικοί Φρουροί, μόνο περήφανοι μπορούμε να αισθανόμαστε. Συγχαρητήρια και πάλι».
    [email protected]



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ