13 C
Athens
14.8 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
More

    Υπόδεση Σεμέδο: Σήμερα η απολογία του ποδοσφαιριστή για τον ομαδικό βιασμό – Τι αναφέρουν τα στοιχεία της δικογραφίας


    Το «κατώφλι» της ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθεί για ένα βαρύτατο αδίκημα, αυτό του ομαδικού βιασμού μιας 17χρονης κοπέλας, περνάει σήμερα ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Ρούμπεν Σεμέδο. Τα ραντεβού του 27χρονου ποδοσφαιριστή που αρνείται την κατηγορία δηλώνοντας αθώος, έχει οριστεί για σήμερα έπειτα από προθεσμία που ζήτησε από την ανακρίτρια προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.
    «Είμαι αθώος. Θα το δείτε όλοι. Αν δεν ήμουν παίκτης ποδοσφαίρου δεν θα γινόντουσαν όλα αυτά. Όλα γίνονται για τα λεφτά…» ανέφερε ο κατηγορούμενος, εξερχόμενος την περασμένη Δεύτερα από το γραφείο της ανακρίτριας. Να σημειωθεί ότι συγκατηγορούμενός του Σεμέδο για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού είναι και ένας ακόμη άνδρας, Νιγηριανός, ηλικίας 40 ετών.
    Ο Πορτογάλος αμυντικός του Ολυμπιακού, συνελήφθη στις 29 Αυγούστου ύστερα από τη καταγγελία 17χρονης αρχικά στο Τμήμα Ασφαλείας Βύρωνα και στην συνέχεια στο Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η νεαρή γυναίκα φέρεται να καταθέσει στις αρχές πως η ίδια συνάντησε τους κατηγορούμενους σε κατάστημα της Γλυφάδας μαζί τους μαζί με μια φίλη της 16 ετών. Στη συνέχεια, όλοι μαζί πήγαν σε άλλο μπαρ στον Ωρωπό και τα ξημερώματα εκείνη, η φίλη της, ο Σεμέδο και ο 40χρονος συγκατηγορούμενος του επέστρεψαν στο σπίτι του ποδοσφαιριστή στη Γλυφάδα. Η κοπέλα, όπως αναφέρει, είχε καταναλώσει πολύ αλκοόλ και πήγε για ύπνο γιατί ήταν ζαλισμένη και δεν αισθανόταν καλά.
    Στην κατάθεσή της η νεαρή γυναίκα υποστηρίζει ότι πρώτος μπήκε στο δωμάτιο που κοιμόταν, ο 40χρονος Νιγηριανός και την ξύπνησε. «Άρχισε να με ενοχλεί και εγώ του έλεγα όχι, όχι, εεε και με βίασε κανονικά. Εγώ συνέχισα να του λέω όχι, όχι, άσε με, ήταν ξεκάθαρο ότι δεν ήθελα…».
    Στη συνέχεια, όπως φέρεται να κατέθεσε η κοπέλα, την πόρτα του δωματίου άνοιξε ο Σεμέδο. «Μας είδε και την ξανάκλεισε και μετά εγώ σε κάποια φάση έφυγα και βγήκα έξω από το δωμάτιο και άρχισα να κλαίω πάρα πολύ και μου έλεγε ο Σεμέδο σας είδα και το ήθελες …έκλαιγα με λυγμούς και μετά πήρα τον φίλο μου να έρθει να με πάρει… ». Η κοπέλα αναφέρει πως κατόπιν την πήρε και πάλι ο ύπνος. Τότε μπήκε κανονικά στο δωμάτιο ο Σεμέδο και κλείδωσε την πόρτα. «Έκανε το ίδιο πράγμα. Η φίλη μου ήταν απ’ έξω, άκουγε και εγώ έλεγα να σταματήσει, δηλαδή το έκανα ξεκάθαρο και στους δύο ότι δεν θέλω και η φίλη μου δεν μπορούσε να μπει μέσα επειδή ήταν κλειδωμένα! Μετά σηκώθηκα από το κρεβάτι όπως μπορούσα, ήταν και οι δύο ψηλοί, όπως μπορούσα έφυγα και ξεκλείδωσε την πόρτα ο Σεμέδο και πήγα και κάθισα στο μπαλκόνι…».
    Η κατάθεση της φίλης της 17χρονης
    Ωστόσο, στην κατάθεσή της στην ανακρίτρια η 16χρονη φίλης της κοπέλας, μάλλον δίνει μια διαφορετική εκδοχή των πραγμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 16χρονη περιέγραψε στην ανακρίτρια ότι εκείνη τη βραδιά η 17χρονη: «Δεν θυμόταν ακριβώς τι είχε συμβεί με τους δύο κατηγορουμένους, αλλά για τον Νιγηριανό θυμόταν ότι σίγουρα δεν το ήθελε». Ωστόσο, η παθούσα φέρεται να είπε στη φίλη της ότι «ο ποδοσφαιριστής ήταν ωραίος, αλλά εκείνη την στιγμή δεν ήθελε αυτό που έγινε».
    Η μάρτυρας επανέλαβε ότι η καταγελούσα είχε τηλεφωνήσει σε φίλο της για να την πάρει από το σπίτι του ποδοσφαιριστή, αλλά εκείνος δεν έδωσε σημασία. «Πήρε ένα φίλο της μετά το σκηνικό με τον Νιγηριανό, αλλά εκείνος δεν ήρθε γιατί νευρίασε και της είπε να προσέχεις με αυτά που κάνεις». Η μάρτυρας ανέφερε ακόμη στην κατάθεσή της στην ανακρίτρια πως «δεν ξέρω γιατί όταν της έλεγα κι εγώ να φύγουμε, δεν μου έλεγε να φύγουμε».
    Μάλιστα, η 16χρονη φίλη της καταγγέλλουσας, παραδέχτηκε ότι έστειλε μήνυμα στον Σεμέδο να συναντηθούν γιατί δεν ήξερε ότι η φίλη της βιάστηκε. Η καταγελούσα υπέβαλε την μήνυση στο αστυνομικό τμήμα το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, μετά από παρότρυνση της μητέρας της και σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε η 16χρονη: «Εάν πίστευα ότι είχε βιάσει την καταγγέλλουσα δε θα κανόνιζα να βγω την επόμενη μέρα μαζί του. Αλλά ούτε και η καταγγέλλουσα μου είπε πώς θα πας εσύ να συναντηθείς με τον ποδοσφαιριστή μετά από όλα αυτά που έγιναν».
    Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως η ιατροδικαστική εξέταση που βρίσκεται στα χέρια της ανακρίτριας, αναφέρει πως δεν διαπιστώθηκαν πρόσφατες κακώσεις στο σώμα της 16χρονης.
    Μάλιστα, από το υλικό της δικογραφίας προκύπτει ότι η συγκεκριμένη υπόθεση δεν θα είχε αποκαλυφθεί εάν η μητέρα της 17χρονης δεν της έλεγε ότι της έχει «χακάρει» το κινητό της. «…Δεν ήθελα όλο αυτό το πράγμα αλλά μου είπε ότι μου χάκαρε το κινητό και ότι ξέρει, μου λέει “ξέρω τι έχει γίνει” και της είπα: “ξέρεις ότι με βίασαν;” και έτσι το έμαθε…».
    Την εκπροσώπηση της νεαρής γυναίκας στην εν εξελίξει ανακριτική έρευνα έχει αναλάβει ο Αλέξης Κούγιας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που ο ίδιος εξέδωσε. Ο κ. Κούγιας, αφού επισημαίνει ότι η οικογένεια της κοπέλας και ο ίδιος σέβονται το τεκμήριο αθωότητας των δυο κατηγορουμένων, δηλώνει πως η οικογένεια της παθούσας και ο ίδιος θα «συνεργαστούμε στον απόλυτο βαθμό» με ανακρίτρια και τον εισαγγελέα, ο οποίος θα γνωμοδοτήσει, ώστε να αποδειχθεί η ουσιαστική και η νομική βασιμότητα της κατηγορίας.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ