17.1 C
Athens
15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Στην φυλακή και πάλι τα δύο αδέλφια από την Ρουμανία για την έκρηξη ΑΤΜ στη Λευκίμμη τον Δεκαπενταύγουστο


    Τον δρόμο για την φυλακή, πήραν πάλι τα δύο αδέλφια από την Ρουμανία , 42 και 46 ετών, που εμπλέκονται τελικά και στην έκρηξη ΑΤΜ στη Λευκίμμη τα ξημερώματα του Δεκαπενταύγουστου. Οι δικαστικές αρχές της Κέρκυρας αποφάσισαν την προφυλάκιση τους αντίθετα, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε 34χρονος Κερκυραίος που φέρεται ως συνεργός του.
    Η σύλληψη των τριών κακοποιών, ήταν αποτέλεσμα της έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, που μεταξύ άλλων, περιελάμβανε την ανάλυση-αξιολόγηση κατασχεθέντων ευρημάτων και μεθοδολογίας δράσης στο σημείο που σημειώθηκε η έκρηξη του ΑΤΜ, μετά από απόπειρα διάρρηξης του, με χρήση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού. Ίδια εκρηκτικά που χρησιμοποίησαν στη Λευκίμμη, εντόπισαν σε αυτοκίνητο δύο συνεργών τους που τα είχαν παραλάβει από σκάφος που είχε μεταφέρει τους Ρουμάνους από τα Σύβοτα Θεσπρωτίας στη Κέρκυρα. Στην επιχείρησή της αστυνομίας τα δύο αδέρφια είχαν καταφέρει να διαφύγουν, αλλά είχαν βρεθεί δακτυλικά τους αποτυπώματα στο αυτοκίνητο και το νοικιασμένο σκάφος.
    Την περασμένη Τετάρτη, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Λευκιμμαίων, εντόπισαν και συνέλαβαν τους τρεις κατηγορούμενους, την στιγμή που που επιβιβάζονταν σε φουσκωτό για να επιστρέψουν στη Θεσπρωτία. Συνελήφθησαν για τα αυτόφωρα αδικήματα της πλαστογραφίας και της νομοθεσίας περί όπλων κατά περίπτωση, καθώς οι αλλοδαποί στον αστυνομικό έλεγχο επέδειξαν πλαστά δελτία ταυτότητας, ενώ στην κατοχή του Κερκυραίου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα τσεκούρι.
    Από την πρόοδο των αστυνομικών ερευνών και της ανακριτικής διαδικασίας, που ακολούθησε, για την αποκάλυψη της συνολικής δράσης των τριών συλληφθέντων, προέκυψαν στοιχεία εμπλοκής τους στην υπόθεση έκρηξης του ΑΤΜ στην περιοχή της Λευκίμμης, ενώ επιπλέον για τα δύο αδέρφια από την Ρουμανία, προέκυψε ότι είναι εμπλεκόμενοι και σε υπόθεση ληστείας σε μονοκατοικία του 2011 στην περιοχή Κορώνη της Καλαμάτας. Μάλιστα όπως είχε αποκαλύψει το L&O, όταν είχαν μπει στο σπίτι του Ελληνοαμερικάνου ιδιοκτήτη είχαν αφαιρέσει το πολυτελές αυτοκίνητο του,, και το οποίο χρησιμοποίησαν για να φτάσουν στα Σύβοτα. Η BMW βρέθηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και στο εσωτερικό του, εντόπισαν βραδύκαυστο φυτίλι και πυροκροτητές. Όπως είχε αποκαλύψει το L&O, οι δύο Ρουμάνοι κακοποιοί είχαν προκαλέσει το ερευνητικό ενδιαφέρον του ΥΔΕΖΙ για εκρήξεις ΑΤΜ στην Αττική και της Ασφάλειας Καλαμάτας για τρείς εκρήξεις ΑΤΜ στη Στούπα.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ