• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Χρυσοχοϊδης: Αποχώρηση μετά τις μεγάλες καταστροφές

lawandorder.gr 31-08-2021 11:40 Τελευταία ενημέρωση: 31-08-2021 11:48
Χρυσοχοϊδης: Αποχώρηση μετά τις μεγάλες καταστροφές
Η απομάκρυνσή του από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κρίθηκε αναγκαία μετά τις μεγάλες καταστροφές από τις πυρκαγιές

Εκτός κυβέρνησης έφερε η καταστροφή από τις πυρκαγιές τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

«Όταν υπάρχει μια μεγάλη καταστροφή υπάρχει και αντικειμενική ευθύνη», τονίζουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζοντας την δήλωση του πρωθυπουργού με την οποία ζήτησε από την πρώτη στιγμή συγνώμη για τις μεγάλες καταστροφές.

«Όταν ο πρωθυπουργός ζητάει συγνώμη, δεν μπορεί παρά η «συγνώμη» να έχει και περιεχόμενο», επισημαίνουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές και συμπληρώνουν ότι «η επιστροφή του κ. Θεοδωρικάκου στο κυβερνητικό σχήμα δείχνει ανάμεσα στα άλλα ότι όποιος βγαίνει από την κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι δεν επιστρέφει σε αυτή.

«Τα πολιτικά χαρακτηριστικά του νέου υπουργού σε συνδυασμό με την διάρθρωση και τη δομή του υπουργείου δημιουργούν την ικανή συνθήκη για να ανταποκριθεί το υπουργείο στο κρίσιμο και πολύπλευρο ρόλο του», υπογραμμίζουν κυβερνητικά στελέχη επαναλαμβάνοντας ότι «ο ανασχηματισμός είναι προωθητικός και όχι τιμωρητικός».

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει ο Τάκης Θεοδωρικάκος, που στον προηγούμενο ανασχηματισμό είχε τεθεί εκτός κυβέρνησης, με τον Μάκη Βορίδη να αναλαμβάνει, τότε τα καθήκοντα του υπουργού Εσωτερικών.

Το παράδειγμα Θεοδωρικάκου ερμηνεύεται ως προοπτική επιστροφής του κ.Χρυσοχοϊδη στην κυβέρνηση, στο μέλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo