• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

«Προαιρετική …υποχρεωτικότητα»

Πέτρος Τρουπιώτης 27-08-2021 08:55
«Προαιρετική  …υποχρεωτικότητα»
Προτάσεις αφελών , που γινονται μόνον και μόνον για να δημιουργηθεί ένα αρνητικό κλια για την κυβέρνηση , με στοχο την διακοπή της συνεχους πτωσης των ποσοστων του ΣΥΡΙΖΑ
Ναι στον εμβολιασμό, όχι στην υποχρεωτικότητα.
Αυτό το σύνθημα, σε παραλλαγές, κυριάρχησε στις χθεσινές συγκεντρώσεις υγειονομικών , στην πρωτεύουσα και όχι μόνον.
Συγκεντρώσεις, με τις οποίες η συνδικαλιστική ηγεσία των υγειονομικών του δημοσίου, επιδιώκει να πιέσει την κυβέρνηση γιατί ένα μέρος συνάδελφων τους, δεν θέλει να εμβολιαστεί.
Αντιλαμβάνομαι την αγωνιά των συνδικαλιστών της ΠΟΕΔΗΝ, να βρεθούν στο πλευρό των συνάδελφων τους πύου δεν θέλουν να εμβολιασθούν. Εξάλλου και αυτοί ψήφο έχουν…
Όμως, είναι η αλήθεια πως αυτό που μου είναι δύσκολο να αντιληφθώ , είναι πως άνθρωποι που εκ της φύσεως της εργασίας τους, κινδυνεύουν να κολλήσουν κορωνοϊό, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, αρνούνται να προστατέψουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειες τους.
Εκτός από μια μερίδα ανόητων, που θεωρεί ότι θα τους βάλουν «τζιπάκι» και αλλά σχετικά (αλήθεια πως σε ανθρώπους με τέτοιο παραλογισμό η πολιτεία αναθέτει καθήκοντα στον δημόσιο τομέα;),υπάρχουν και άλλοι που «φοβούνται τις επιπτώσεις».
Ας δούμε αυτή την κατηγορία.
Είναι προφανώς οι μονοί «έξυπνοι» αναμεσά σε δισεκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο που έχουν κάνει το εμβόλιο και δεν έχουν πάθει κάτι και βέβαια «πιο έξυπνοι» από χιλιάδες επιστήμονες που το δημιουργήσαν και το προτείνουν….
Μόνον που δεν αντιλαμβάνομαι γιατί όλοι οι υπόλοιποι πολίτες, οι «χαζοί» προφανώς, πρέπει να δεχθούμε να είμαστε αναγκασμένοι να μας περιθάλπουν στα δημοσιά νοσοκομεία ανεμβολιαστοι, και να κινδυνεύουμε να μολυνθούμε από τον ιό.
Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί το κράτος πρέπει να πληρώνει ανθρώπους που αποτελούν εν δυνάμει μεταφορείς του ιού σε κάθε είδους αρρώστους.
Υπάρχει βέβαια και η τρίτη κατηγορία, οι «δικαιωματιστες» , ας πούμε που, λένε πως ναι μεν το εμβόλιο είναι απαραίτητο αλλά είναι απαράδεκτο να αναγκάζουμε τους πολίτες να το κάνουν αν δεν θέλουν.
Δηλαδή κάτι σαν την … «προαιρετική υποχρεωτικότητα» , που είπε προχθές και στέλεχος του Σύριζα.
Όλοι αυτοί οι τελευταίοι, πρέπει να αντιληφθούν πως για την προστασία της υγείας του λαού , ορισμένα αλλά «δικαιώματα» μπορεί να παρακαμφθούν.
Γιατί αν κολλήσεις κορωνοϊό και πεθάνεις, προφανώς δεν θα έχεις και την δυνατότητα να ασκήσεις τα αλλά δημοκρατικά σου δικαιώματα…
Και για να μην εχούμε καμμιά αμφιβολία για την νομιμότητα του υποχρεωτικού εμβολιασμού και για να μην ζουν ορισμένοι με ψευδαισθήσεις περί Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων και αλλά παρόμοια, να επισημάνω μια πρόσφατη ( 24 Αυγούστου) απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου με την οποία απορρίφθηκε, προσφυγή 660 επαγγελματιών και εθελοντών πυροσβεστών, εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού στην Γαλλία .
Οι Γάλλοι πυροσβέστες είχαν επικαλεσθεί παρόμοια με τα όσα λένε και οι εδώ «αρνητές του εμβολίου». Προσωπικά δικαιώματα και αλλά σχετικά.
Το λέω , έτσι για να ξέρουμε και τι γίνεται διεθνώς …..
Πάντως ανησυχητικά είναι και τα στοιχεία που δείχνουν πως ένα 20 περίπου τοις εκατό των αστυνομικών , δεν έχει εμβολισθεί…..Και εδώ πρέπει να γίνει κάτι και μάλιστα άμεσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo