16.1 C
Athens
12.3 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Με ημίμετρα και εξαιρέσεις δεν αντιμετωπίζεται η πανδημία


    Με ανακοινώσεις που μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο την…τρύπα στο νερό, ο υπουργός υγείας, Βασίλης Κικίλιας, περισσότερα ερωτήματα προκάλεσε, παρά απαντήσεις έδωσε.
    Παράλληλα, δίνει νέα επιχειρήματα σε αντιεμβολιαστές και συνωμοσιολογούς τα οποία θα βρει το προσεχές διάστημα μπροστά του τόσο ο ίδιος, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης που θα κληθούν να απολογηθούν στον δημόσιο διάλογο.
    Ο κύριος Κικίλιας ξεκαθάρισε πως δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση σε κλειστούς χώρους εστίασης, σε γήπεδα, σινεμά και θέατρα, σε ανεμβολιάστους πολίτες.
    Την ίδια όμως στιγμή ανεμβολίαστοι και εμβολιασμένοι, θα μπορούν να «στιβάζονται» στα μέσα μαζικής μεταφοράς, να μπαίνουν σε εκκλησίες και προφανώς να πίνουν καφέ και ποτά σε εξωτερικούς χώρους εστιατορίων, καφετεριών και μπάρ!
    Μιλάμε δηλαδή για τρομερό σχέδιο, πραγματικά απορεί κανείς πως δεν το είχαν σκεφτεί τόσο καιρό!
    Την ίδια στιγμή δε, όλοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να εμβολιαστούν καθώς δεν αποκλείεται να βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων στο προσεχές μέλλον, ενώ όσοι δεν εμβολιαστούν, κυρίως στο δημόσιο τομέα, θα μπορούν να παρουσιάζουν ένα rapid test ανα 48ωρο το οποίο δικαίως θα πληρώνουν από την τσέπη τους.
    Τα ημίμετρα είναι δεδομένο πως η κυβέρνηση θα τα βρει μπροστά της, όπως και τις εξαιρέσεις.
    Επίσης αυτό που δεν μας γνωστοποιήθηκε, είναι το ποσοστό των ανεμβολίαστων στην Βουλή, τις δημόσιες υπηρεσίες και τα υπουργεία και τι ακριβώς θα συμβεί για αυτές τις εργασιακές ομάδες, θα απομακρυνθούν, θα εργάζονται από το σπίτι, με τηλεργασία;
    Πως θα αναπληρωθούν οι θέσεις τους και από ποιους;
    Παράλληλα καλό θα ήταν για να είμαστε και λίγο σοβαροί κάποια στιγμή σε αυτή την χώρα, να μας πουν και από την αντιπολίτευση τι γίνει με τους αρνητές βουλευτές τους και συνεργάτες τους, δεν γίνεται άλλα να λέει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ λόγου χάρη, κύριος Τσίπρας που έχει ταχθεί υπέρ του εμβολιασμού και από την άλλη πλευρά στελέχη του να τάσσονται κατά των εμβολίων.
    Δεν γίνεται να είναι και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα.
    Εδώ, σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία οι θέσεις όλων, πρέπει να είναι κρυστάλλινες, όχι να… « θολώνουν την εικόνα».
    Επίσης, η Βουλή θα πρέπει να λάβει σοβαρές αποφάσεις για τους ανεμβολίαστους βουλευτές όλων των κομμάτων.
    Δεν γίνεται η κοινωνία να πιέζεται υπό το βάρος της αναγκαιότητας του εμβολιασμού και οι βουλευτές να κάνουν κηρύγματα εκ του ασφαλούς από τα έδρανα του κοινοβουλίου και να το παίζουν «επαναστάτες» και αρνητές προς αναζήτηση ψήφων αδιαφορώντας για το κοινωνικό σύνολο.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ