• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Αποκάλυψη L&O: Προσαγωγή δύο Ρουμάνων σκληρών κακοποιών ως υπόπτων για έκρηξη ΑΤΜ στη Λευκίμμη

lawandorder.gr 25-08-2021 19:42 Τελευταία ενημέρωση: 25-08-2021 19:46
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
Αποκάλυψη L&O: Προσαγωγή δύο Ρουμάνων σκληρών κακοποιών ως υπόπτων για έκρηξη ΑΤΜ στη Λευκίμμη
Μαζί τους και ο Έλληνας συνεργός που προσπάθησε να τους φυγαδεύσει

Στα ίχνη συμμορίας επικίνδυνων κακοποιών που ανατίναζε ΑΤΜ και λήστευε οικίες σε όλη την χώρα, βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες του L&O, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας. Τις τελευταίες ώρες έχουν προσαχθεί δύο Ρουμάνοι σκληροί κακοποιοί, και ένας Έλληνας ο οποίος προσπάθησε να φυγαδεύσει τους αλλοδαπούς με σκάφος από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα. Η επιχείρηση έγινε σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του L&O στο λιμάνι της Λευκίμμης, την στιγμή που οι τρείς προσαχθέντες επιβιβάζονταν στο φουσκωτό.

Οι Ρουμάνοι κακοποιοί εξετάζονται ως ύποπτοι και για την έκρηξη σε ΑΤΜ στην Λευκίμμη στις 16 Αυγούστου, αλλά δεν πήραν τις κασετίνες με τα χρήματα. Είχε προηγηθεί η σύλληψη δύο Ελλήνων το περασμένο Σάββατο για μεταφορά εκρηκτικών υλών. Η σύλληψη των δύο ανδρών προέκυψε μετά από αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε αρχικά φουσκωτό σκάφος να προσαράζει σε λιμάνι βορειοανατολικά της Κέρκυρας, στο οποίο τη συνέχεια, δύο από τα άτομα αποβιβάστηκαν και τοποθέτησαν δύο χειραποσκευές, στο αυτοκίνητο του 31χρονου συλληφθέντος Κερκυραίου. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, με τη συνδρομή πυροτεχνουργού της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οι δύο χειραποσκευές, που περιείχαν, 390 γραμμάρια ζελατινοδυναμίτιδας, μισή λίβρα τυποποιημένης στρατιωτικής υψηλής εκρηκτικής ύλης (ΤΝΤ), 100 γραμμάρια ΤΝΤ, 250 γραμμάρια ποσότητα τριμμένης υψηλής εκρηκτικής ύλης, πιθανόν ζελατινοδυναμίτιδας, δύο πλαστικά περιβλήματα, στο εσωτερικό των οποίων είχε τοποθετηθεί συμπιεσμένη υψηλή εκρηκτική ύλη, πιθανόν ζελατινοδυναμίτιδα, σε σχήμα "πλακάκι", τα οποία χρησιμοποιούνται για την πρόκληση έκρηξης σε ΑΤΜ, τέσσερις νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν τέσσερα κομμάτια βραδύκαυστου φυτιλιού, δύο κοινοί πυροκροτητές, ένα αεροβόλο πιστόλι με γεμιστήρα και σφαιρίδια, ένα κλειδί αυτοκινήτου τύπου SMART KEY και έξι κινητά τηλέφωνα.Από τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, κατά τις βραδινές ώρες του περασμένου Σαββάτου, οι δύο Κερκυραίοι, ο 31χρονος και ο 24χρονος συνεργός του, που εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες το απόγευμα, μίσθωσαν ένα φουσκωτό σκάφος από περιοχή της Κέρκυρας και με αυτό μετέβησαν σε περιοχή της Θεσπρωτίας, όπου παρέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς, πραγματοποιώντας στη συνέχεια την μεταφορά τους στο λιμάνι της βορειοανατολικής Κέρκυρας.

Στην ίδια περιοχή της Θεσπρωτίας, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, εντοπίσθηκε ένα αυτοκίνητο, το οποίο αντιστοιχούσε στο κλειδί τύπου SMART KEY, που είχε κατασχεθεί στις χειραποσκευές στην Κέρκυρα.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις πυροκροτητές, εκ των οποίων ο ένας ήταν συνδεδεμένος με βραδύκαυστο φυτίλι, ενώ διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο ήταν κλεμμένο από το έτος 2011, μετά από περιστατικό ληστείας σε οικία σε περιοχή της Καλαμάτας, όπου κατά τον εντοπισμό του έφερε πλαστές πινακίδες οχήματος ιδίου τύπου, το οποίο κυκλοφορεί νόμιμα.Τέλος, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας κατηγορούμενοι στην μεταφορά των εκρηκτικών φέρεται να είναι οι τρεις προσαχθέντες, ένας 34χρονος Κερκυραίος και δύο Ρουμάνοι 41 και 46 ετών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo