• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Η αυριανή συζήτηση στην Βουλή και η νέα γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ

Πέτρος Τρουπιώτης 24-08-2021 07:49
Η αυριανή συζήτηση στην Βουλή και η νέα γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ
Το «εναρκτήριο λάκτισμα» για την νέα – σκληρή –στάση απέναντι στην κυβέρνηση φαίνεται πως θα δοθεί στην συζήτηση στην Βουλή για τις πυρκαγιές
  Η αυριανή συζήτηση στην Βουλή , σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, με θέμα τις φωτιές, φαίνεται πως θα αποτελέσει και το «εναρκτήριο λάκτισμα» της νέας στάσης του ΣΥΡΙΖΑ  απέναντι στην κυβέρνηση .
  Μετά από πολλές εσωτερικές αντιπαραθέσεις τους τελευταίους μήνες για το ποια θα πρέπει να είναι η στάση του κόμματος απέναντι στην κυβέρνηση και τις επιλογές της, θέμα που προκάλεσε έντονες συζητήσεις και διαφωνίες, φαίνεται πως επελέγη τελικά η σκλήρυνση της γραμμής. 
Οι προτείνοντάς κάτι τέτοιο, εδώ και μήνες, θεωρούν πως στο θέμα «πυρκαγιές» η κυβέρνηση βρίσκεται σε δύσκολη θέση και το όλο ζήτημα μπορεί να αποτελέσει μια πολύ καλή ευκαιρία για τον ΣΤΡΙΖΑ ¨να βγει επιθετικά» , με σκοπό να επανασυσπειρωσει πολίτες στις τάξεις του.
 Πολίτες που φαίνεται ότι συνέχισαν  και μετά τις εκλογές να αμφισβητούν τον ΣΥΡΙΖΑ και τις επιλογές του, έχοντας οδηγήσει δημοσκοπική το κόμμα, σε συνεχή πτώση των ποσοστών του και διψήφια διαφορά με την ΝΔ , που όχι μόνον κρατά τις δυνάμεις της , των εκλογών του 2019, αλλά σε μερικές περιπτώσεις βρίσκεται και σε άνοδο.
   Έτσι, φαίνεται τελικά πως και ο κ Τσίπρας αλλά και αρκετοί συνεργάτες του , που είχαν επιλέξει πιο χαμηλούς τόνους θέλοντας να δείξουν «σοσιαλδημοκρατικό πρόσωπο», είτε εκτιμώντας πως η επιλογή «δεν βγήκε», είτε αναγκαζόμενοι από το όλο κλίμα, επέλεξαν την «σκληρή αντιπολίτευση».
 Την πρώτη «παράσταση» της νέας αυτής πολιτικής γραμμής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φαίνεται ότι θα δούμε αύριο, με ένα κατηγορητήριο, εφέ όλης της ύλης  του κ Τσίπρα στον κ Μητσοτάκη.
 Καυτό είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό, όπως φαίνεται , της νέας τακτικής. Οι επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα είναι γενικώς στην κυβέρνηση και στην ΝΔ , αλλά θα προσωποποιούνται όλο και περισσότερο στον πρωθυπουργό.
 Κι αυτό γιατί θεωρούν πως αν καταφέρουν να πλήξουν την αξιοπιστία και την ικανότητα του , θα είναι πιο εύκολο να μπορέσουν να «κοντράρουν» την ΝΔ.
  Έτσι, αύριο , με αφορμή τις πυρκαγιές, ο κ Τσίπρας αναμένεται να κατηγορήσει τον πρωθυπουργό για ανικανότητα, για αδυναμία να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, για διάλυση των κρατικών μηχανισμών και να μπει σε πολιτική αντιπαράθεση «εφ’ όλης της ύλης».
  Πέρα βέβαια από την εσωτερική αντιπαράθεση, που οδηγεί σε αυτή την αλλαγή στάσης με τον φόβο «κι άλλης κατρακύλας» των ποσοστών στις δημοσκοπήσεις, είναι και οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ (με πιθανή αλλαγή ηγεσίας τους επομένους μήνες) που φαίνεται να ανησυχούν πολύ την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
 Το ερώτημα βέβαια είναι , όχι μόνον πόσο πειστική θα είναι μια τέτοια σκληρή γραμμή αντιπαράθεσης , αλλά και πόσο μπορεί κάτι τέτοιο να πείσει πως το κόμμα , θέλει να κινηθεί προς την σοσιαλδημοκρατία….

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo