• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Μιχαηλίδου για εμβολιασμούς εργαζομένων: Υπερδιπλασιάστηκαν στις προνοιακές δομές

lawandorder.gr 23-08-2021 10:51
Μιχαηλίδου για εμβολιασμούς εργαζομένων: Υπερδιπλασιάστηκαν στις προνοιακές δομές
Τι δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Στο θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στις προνοιακές δομές αναφέρθηκε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τις δημόσιες δομές το ποσοστά του εμβολιασμένου προσωπικού, τόνισε ότι από το 42% έφτασαν στο 91%, ενώ και στις ιδιωτικές δομές το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι πάνω από 85%.

Η κα. Μιχαηλίδου, είπε ακόμη, ότι με δεδομένο ότι οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται σε αυτές τις δομές είναι από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν χρονικά, συζητάτε με την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων το ενδεχόμενο να τους χορηγηθεί τρίτη δόση εμβολίου άμεσα. Σε ότι αφορά το προσωπικό που εργάζεται σε αυτές τις δομές ο αριθμός των ανεμβολίαστων έχει πέσει πλέον κάτω από τις 2.000.

Στη συνέχεια η κα. Μιχαηλίδου, αναφέρθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου της, το οποίο κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή σε δημόσια διαβούλευση. Μέχρι σήμερα δινόταν η δυνατότητα σε καταδικασθέντες για αδικήματα προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, όπως για παράδειγμα η παιδεραστία, να προσλαμβάνονται σε δομές ανηλίκων και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Στο νέο νομοσχέδιο υπάρχει πρόβλεψη με την οποία αυτό θα απαγορεύεται.

Ερωτηθείς για τις υιοθεσίες, είπε ότι όντως η διαδικασία είναι πολύ χρονοβόρα, αλλά πλέον έχει απλοποιηθεί και συντομευθεί, αφού γίνεται ηλεκτρονικά. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν μικρά παιδιά για υιοθεσία σε αυτές τις δομές. Ενδεικτικά είπε ότι στις 82 δομές δεν υπάρχει ούτε ένα παιδί κάτω των 6 ετών για υιοθεσία. Συμπλήρωσε δε ότι από τη στιγμή που κάποιος θα κάνει την αίτηση μέχρι να τη στιγμή που θα συνδεθεί με κάποιο παιδί θα περάσουν περίπου 9 μήνες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo