• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

«Αύριο κληρώνει…»

Πέτρος Τρουπιώτης 23-08-2021 08:06 Τελευταία ενημέρωση: 23-08-2021 08:07
«Αύριο κληρώνει…»
Στοχευμένα μέτρα και προσοχή στον έλεγχο της εφαρμογής τους, είναι στο πρώτο πακέτο που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση αύριο , για την αντιμετώπιση της πανδημίας
« Το διάλειμμα τέλος, τα κεφάλια μέσα». Η φράση από το γνωστό παλιό ανέκδοτο, μάλλον ταιριάζει γάντι στην κατάσταση που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η χώρα , στο θέμα του κορονοιού.
Τα πρώτα μέτρα για την «νέα κανονικότητα», για να χρησιμοποιήσω μια φράση της μόδας (που ίσως δεν λέει και τίποτα…) αναμένονται να ανακοινωθούν αύριο και να αρχίσουν να ισχύουν από την 1η Σεπτέμβριου, δηλαδή μια εβδομάδα μετρά.
Πόσο αποτελεσματικά θα είναι , είναι ένα θέμα που θα αποδειχθεί στην πράξη όπως φαίνεται.
Το σίγουρο είναι ότι μάλλον «το παρακάναμε» τους τελευταίους, καλοκαιρινούς, μήνες και σε συνδυασμό με την χαλάρωση των αστυνομικό ελέγχων αλλά και την κούραση όλων μας, η κατάσταση τείνει να φτάσει τα επίπεδα του χειμώνα πέρυσι.
Η μονή , σήμερα, λύση για την όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας είναι το εμβόλιο. Όμως, όπως φαίνεται, στην χωρά μας καύσε αυτό το θέμα είμαστε… «ξεχωριστοί»…
Κι αυτό γιατί ο καθένας, αποφασίζει ότι είναι ειδικός και στην αρχή δεν κάνει ο ίδιος εμβόλιο, στην συνέχεια παρασύρει συγγενείς και φίλους και στο τέλος «ιδεολογικοποιεί» την ανοησία του και προσπαθεί να κάνει «κίνημα».
Έτσι λοιπόν , πάρα το ότι φαίνεται να άρχισε πάλι να αυξάνεται ο αριθμός των ραντεβού για εμβόλιο, πάλι είμαστε πίσω από τους στόχους.
Ενώ παράλληλα, όλο και αυξάνονται οι κάθε είδους «απίθανοι ανευθυνουπεύθυνοι» που ξιφουλκούν κατά του εμβολίου και πείθουν, ακόμα και γιατρούς….
Τι αναμένεται να ανακοινώσει αύριο η κυβέρνηση;
Δεν φαίνεται να έχει καταλήξει σε όλα τα μετρά και ίσως να τα δούμε να ξεδιπλώνονται καθ΄ ομάδας, ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης.
Το βέβαιο είναι πως αύριο θα μάθουμε πως «μόνον εμβολιασμένοι» και μάλιστα με τις δυο δόσεις, θα μπορούν να μπαίνουν σε κάθε είδους καταστήματα εστίασης, αλλά και σε κινηματογράφους, θέατρα, γήπεδα κλπ. (Να δω βέβαια πως και ποιοι θα κάνουν τους ελέγχους, αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα).
Επίσης θα μάθουμε πως θα εφαρμοσθεί αυστηρά το μέτρο της αναστολής εργασίας (χωρίς απολαβές) για όσους δεν είναι εμβολιασμένοι και για άγνωστο διάστημα.
Ειδικό θέμα θα είναι η κατάσταση στα σχολεία και τα πανεπιστήμια που και αυτά θα μπουν στους ιδίους κανόνες , για να λειτουργήσουν διάσωσης. Όμως εδώ, ιδίως δε στα πανεπιστήμια, υπάρχει πρόβλημα για το πως (και από όποιους ) θα γίνεται ο έλεγχος.
Η χρήση μασάς σε όλους τους δημοσίους χώρους είναι και πάλι στο τραπέζι , αν και φαίνεται πως δεν θα ανακοινωθεί (κυρίως για λόγους ψυχολογικούς αύριο), ενώ όπως φαίνεται θα χρησιμοποιηθούν τα τοπικά , κάθε είδους , ¨λοκ-νταουν», αλλά αποκλείεται (και για οικονομικούς λόγους) ένα γενικό «λόκ- ντάουν).
Το θέμα είναι, να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε και το νέο κύμα , γρήγορα και με τις μικρότερες (κάθε είδους) απώλειες, γιατί αν δεν αρχίσει να κινείται (και μάλιστα δυναμικά) η οικονομία, τους επομένους μήνες, ως τα τέλη του έτους, τα πράγματα θα είναι δύσκολα, πολύ δύσκολα για την χώρα μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo