• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Τζανάκης: Ποιος είναι ο κίνδυνος από τις δηλώσεις Τσιτσιπά - «Να τον προσέξουν οι γιατροί του»

lawandorder.gr 20-08-2021 09:32 Τελευταία ενημέρωση: 20-08-2021 09:32
Τζανάκης: Ποιος είναι ο κίνδυνος από τις δηλώσεις Τσιτσιπά - «Να τον προσέξουν οι γιατροί του»
Απάντηση στον Στέφανο Τσιτσιπά και τα όσα είπε αναφορικά με τα εμβόλια τις τελευταίες ημέρες, έδωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζάνακης

Απάντηση στον Στέφανο Τσιτσιπά και τα όσα είπε αναφορικά με τα εμβόλια τις τελευταίες ημέρες, έδωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζάνακης, μιλώντας στο Σκάι.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής, η άποψη Τσιτσιπά έχει δύο πλευρές. Η μία είναι η ατομική πλευρά του ίδιου του αθλητή, η οποία κατά τη γνώμη του είναι εντελώς λάθος και θα πρέπει οι γιατροί του και το team που τον προπονεί να προσέξει πάρα πολύ. Εξήγησε πως ακόμα και αν ο τενίστας περάσει ήπια τη νόσο, κανείς δεν του διασφαλίζει ότι δεν θα έχει επιδράσεις σε κάποιο οργανικό του σύστημα τόσο μεγάλες που να του διακινδυνέψει την καριέρα του.

Πρόσθεσε πως οι ειδικοί έχουν δει ανθρώπους να αρρωσταίνουν με ήπιο τρόπο και να παθαίνουν είτε καρδιακά προβλήματα, είτε αρρυθμίες ή οτιδήποτε με σοβαρές επιπτώσεις και μάλιστα χρόνιες. "Συνεπώς αυτή καθεαυτή η δήλωση είναι ατυχής και πιστεύω ότι καποιος από την ομάδα θα πρέπει να προσέξει την ατομική υγεία αυτού του αθλητή που μας κάνει περήφανος με τις επιδόσεις του", είπε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε πως το δεύτερο μέρος των δηλώσεων αφορά στον αντίκτυπο που έχουν, καθώς αποτελεί ίνδαλμα.

Ο κ. Τζανάκης τόνισε πως το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι απόψεις είναι η κρατούσα άποψη μεγάλης μερίδας νέων. "Ότι δηλαδή εγώ θα το ξεπεράσω δεν με ενδιαφέρει τι θα γίνει η κοινωνία", είπε, και εξήγησε ότι αυτό δεν θα πρέπει να το αναζητούμε από τους νέους ως ευθύνη, καθότι σε αυτή την ηλικία δεν περισσεύει η περίσκεψη και η γενικότερη ώριμη γνώση και σκέψη και διατύπωση.

"Τις ευθύνες θα πρέπει να αναζητήσουμε σε όλους μας διότι αφήνουμε γιους, ανιψιούς, ξαδέρφια εγγόνια να λειτουργούν με ένα τρόπο όπου το εγώ είναι το επίκεντρο ολων ενώ το εσείς δεν έχει καμιά σημασία" είπε ενδεικτικά.

Επεσήμανε πως αυτό είναι το επικίνδυνο σε αυτές τις δηλώσεις και πρόσθεσε: "Είμαι της γνώμης ότι χρειάζεται ένα mentoring ανατροφής αλλά και εμπειριών ζωής πάρα πολύ καλό ώστε κανείς να ωριμάζει και να έχει αυτό που λέμε συναισθηματική εξυπνάδα και ενσυναίσθηση και σε αυτό είμαστε υπεύθυνοι όλοι και δεν είναι υπεύθυνοι οι νέοι μας".

Αναφέροντας ότι ο Τσιτσιπάς έχει προσπαθήσει πολύ στη ζωή του και μας κάνει περήφανους όλους, προέτρεψε τον ίδιο τον αθλητή, καθώς και την ομάδα που έχει την ευθύνη της υγείας του να προσέξει πολύ ατομικά καθώς με ήπια νόσηση από τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει χρόνια πρόβληματα σε κάποιο σύστημα του αθλητή. Όπως είπε ο καθηγητής, είναι σημαντικό να είναι υγιής και να μας κάνει περήφανους σε κάτι που ξέρει να κάνει.

"Θα του έλεγα να είναι πιο προσεκτικός σε αυτά που εκφράζει επειδή αποτελεί πρότυπο και επηρεάζει νέους", σημείωσε επιπροσθέτως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo