• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Ας ελπίσουμε ότι……

Πέτρος Τρουπιώτης 20-08-2021 08:16
Ας ελπίσουμε ότι……
Ο αμετανόητος δολοφόνος, ο «φαρμακοχέρης», της «17 Νοέμβρη», έκανε αίτηση για .. αποφυλάκιση. Η κοινωνία περιμένει οι δικαστές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων
Το Σεπτέμβριο, ένα από τα θέματα που θα απασχολήσει την δημοσιότητα στην χώρα μας, θα δοθεί στο πολύ-ισοβίτη Κουφοντινα, το δικαίωμα να βγει υπό όρους , από την φυλακή.
Ναι, σωστά διαβάσατε, ο εκτελεστής της 17 Νοέμβρη, ο «φαρμακοχέρης» όπως τον ονόμαζαν οι «σύντροφοί» του, έκανε (σύμφωνα με πληροφορίες) ήδη αίτηση , μια και ο νόμος του επιτρέπει, μετρά από 19 χρονιά φυλάκιση (που συμπληρώνονται στις 5 Σεπτεμβρίου) να το ζητήσει.
Δυστυχώς αυτοί είναι οι νόμοι στην χώρα μας, ή εν παύσει περιπτώσεις ήταν μια και έγιναν τελευταία κάποιες αλλαγές, όμως οι καταδικασθέντες κρίνονται με τον ευνοϊκότερο νομό. Έτσι, ο 11 φορές δολοφόνος μπορεί να ζητήσει να βγει από την φυλακή.
Θα μου πείτε πιο το κακό. Η δημοκρατία δεν εκδικείται , που λένε και διάφοροι πολιτικοί. Σωστά , η δημοκρατία δεν εκδικείται (και γι αυτό δεν έχει και θανατική ποινή), όμως η δημοκρατία δεν μπορεί να μην τιμωρεί κιόλας.
Και ποια είναι η τιμωρία ενός ανθρώπου που για τις στρεβλές ιδεολογικές του αγκυλώσεις , αφαιρείσαι την ζωή από τόσους ανθρώπους.
Ποια λογική έχει , να έχει δικαίωμα ένας ο οποίος συνειδητά και με «σύστημα» επι χρονιά σκοτώνει ανθρώπους ή οργανώνει άλλες δολοφονίες ή τρομοκρατικές πράξεις, να μπορεί να βγει από τις φυλακές.
Ποιο είναι το μήνυμα που η πολιτεία στέλνει στην κοινωνία.; Τι λέει;
Δεν έχει σημασία τι έχεις κάνει , μπορείς να βγεις μετρά από λίγα χρονιά.
Και τι μπορεί να πει η πολιτεία στους συγγενείς αυτών των ανθρώπων που δολοφονήθηκαν εν ψυχρό από «φανατισμένους ανεγκέφαλους»;
Στην συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα έχουμε και ένα «αμετανόητο δολοφόνο». Έναν άνθρωπο που τόσα χρονιά που είναι στην φυλακή δεν έχει μετανοήσει για όσα έκανε.
Για τις ζωές που αφαίρεσε, για τα τεράστια προβλήματα που δημιούργησε επι δεκαετίες στην διεθνή εικόνα της χώρας, για το ότι τρομοκρατούσε μια κοινωνία ολόκληρη, για τις ανόητες ιδεοληψίες του.
Ας ελπίσουμε λοιπόν πως το δικαστικό συμβούλιο που μέσα στον Σεπτέμβριο θα πρέπει να αποφασίσει αν θα δεχθεί η όχι την αίτηση αποφυλάκισης του , θα έχει το θάρρος να πει ένα μεγάλο όχι, μια και κάτι τέτοιο είναι αυτό που η κοινωνία απαιτεί.
Και ας ελπίσουμε πως τότε δεν θα έχουμε και πάλι όλους αυτούς τους «απίθανους» , που θα διαμαρτυρηθούν για τα «δημοκρατικά δικαιώματα» του δολοφόνου….

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo