19.4 C
Athens
16.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
More

    Ελεύθερος, με έναν περιοριστικό όρο, ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε σκυλί στο Γαλάτσι


    Ελεύθερος με την επιβολή ενός περιοριστικού όρου (εμφάνιση μια φορά το μήνα σε ανακριτή) αφέθηκε μετά την απολογία του σε ανακριτή ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε σκυλί ράτσας πίτμπουλ στο Γαλάτσι, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε πολυκατοικία. Ο αστυνομικός απολογήθηκε για ζωοκτονία σε βαθμό κακουργήματος και σύμφωνα με πληροφορίες κατά την απολογία του υποστήριξε πως δεν ήθελε να σκοτώσει το σκύλο αλλά βρίσκονταν σε άμυνα και αντιμετώπιζε κίνδυνο για τη ζωή του, καθώς το ζώο τον δάγκωσε.
    Αντίθετα, η πλευρά του ιδιοκτήτη του σκύλου, για την οποία επίσης έχει σχηματιστεί δικογραφία, φέρεται να υποστηρίζει πως είναι ψευδής ο ισχυρισμός του κατηγορούμενου αστυνομικού, ότι δηλαδή το σκυλί του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε στο πόδι. Να σημειωθεί ότι δικογραφία έχει σχηματιστεί και για τους ιδιοκτήτες του σκύλου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια σε βάρος του αστυνομικού.
    Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Πέμπτη, όταν αστυνομικοί πήγαν σε πολυκατοικία να ελέγξουν καταγγελία για δύο σκύλους που οι ιδιοκτήτες κρατούσαν στην ταράτσα. Ένας από αυτούς ράτσας πίτμπουλ επιτέθηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, στον αστυνομικό και τον δάγκωσε στο πόδι.
    Την Παρασκευή, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής εξέδωσε την εξής ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση: «Σχετικά με αναφορές που αναπαράγονται σε δημοσιεύματα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περί των συνθηκών που έλαβε χώρα περιστατικό πρωινές ώρες της 12-08-2021 στο Γαλάτσι, ανακοινώνεται ότι στον εμπλεκόμενο αστυνομικό παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, λόγω δαγκώματος σκύλου στην πίσω πλευρά του δεξιού του μηρού, αρχικά από μηχανοκίνητη μονάδα του Ε.Κ.Α.Β. και ακολούθως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο για την παροχή περαιτέρω ιατρικής φροντίδας. Εκεί πραγματοποιήθηκε καθαρισμός, περιποίηση και επίδεση του τραύματος, ενώ επίσης, του χορηγήθηκε αντιτετανικός ορός και αντιβιοτική αγωγή. Τέλος, ο αστυνομικός, σύμφωνα με την γνωμάτευση του γιατρού, θα απέχει από τα καθήκοντά του προκειμένου να αναρρώσει» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
    Ωστόσο, την περασμένη Πέμπτη, η ιδιοκτήτρια του πιτμπουλ, με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είχε μιλήσει για «εν ψυχρώ δολοφονία» του σκύλου από τον αστυνομικό, προαναγγέλλοντας προσφυγή στη δικαιοσύνη και υποβολή μήνυσης.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ