11.4 C
Athens
11.8 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
More

    Άκυρος συναγερμός για ύποπτο εμπρηστή στη φωτιά της Κερατέας


    Ώρες αγωνίας έζησε χθες ένας νεαρός οδηγός καθώς προσήχη ως υπόπτος εμπρησμού για την καταστροφική πυρκαγιά στην Κερατέα.
    Το αυτοκίνητο του ταίριαζε με το όχημα που είχε περιγράψει ο δήμαρχος Λαωρεωτικής ως ύποπτο για την εκδήλωση της πυρκαγιά. Ήταν λευκό, παλαιού τύπου και μικρού κυβισμού. Το λευκό Citroën Saxo εντοπίστηκε κοντά στη φωτιά και αμέσως ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς που βοηθούσαν τους κατοίκους τα εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Ο οδηγός υποβλήθηκε σε έλεγχο όπως και το αυτοκίνητο, αλλά δεν βρέθηκαν αντικείμενα που να τον συνδέουν με τον εμπρησμό.
    Μεταφέρθηκε και σε κεντρικές υπηρεσίες της Ασφάλειας που αιτιολόγησε την παρουσία του στη περιοχή και μάλιστα κατέθεσαν και άτομα με τα οποία εργάζονταν μαζί όταν ξέσπασε η πυρκαγιά. Ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος, αφού διαπιστώθηκε πως δεν έχει καμία σχέση με τον εμπρησμό.
    Οι έρευνες όμως συνεχίζονται καθώς στην Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, δύο υπάλληλοι του Δήμου, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι είδαν ένα άτομο που επέβαινε σε λευκό αυτοκίνητο, να πετάει ένα αντικείμενο πίσω από κάδο σκουπιδιών και μετά από λίγα λεπτά, ξέσπασε η φωτιά.
    Με την βοήθεια του αέρα οι φλόγες πήραν διαστάσεις και εκκενώθηκαν οι οικισμοί Μαρτάκι, Δημουλάκι, Αγ. Κωνσταντίνος και Συντρερίνα.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ