• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Γώγος: Επιστροφή από “κόκκινα” νησιά – Σημαντικό το self test

lawandorder.gr 16-08-2021 23:52
Γώγος: Επιστροφή από “κόκκινα” νησιά – Σημαντικό το self test
«Είναι μεγάλη σημασία να κάνει κάποιος τεστ γυρίζοντας, σελφ ή αντιγονικό. Επίσης υπάρχει σύσταση για οικειοθελή καραντίνα ακόμα και με ήπια συμπτώματα, καθώς ο μέσος όρος μετάδοσης του ιού, υπολογίζεται στις 3 ή 4 μέρες»
Για την μεγάλη ανησυχία που επικρατεί εν όψει της επιστροφής των ταξιδιωτών του καλοκαιριού από τα “κόκκινα” νησιά και τον κίνδυνο διασποράς του ιού , μίλησε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

«Το στέλεχος Δ’ έχει κυκλοφορήσει στους νέους που είναι στα νησιά και διασκεδάζουν και για αυτό υπάρχει μια διασπορά στα νησιά τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ”κόκκινα», δήλωσε ο καθηγητής.

Όπως είπε, είναι κρίσιμο να μην επεκταθεί αυτή η διασπορά και στην υπόλοιπη χώρα, μετά και την επιστροφή των ταξιδιωτών στις κατοικίες τους.

Για αυτό τον λόγο, ο κ. Γώγος προτάσσει την ανάγκη να ληφθούν ορισμένα μέτρα από πλευράς ταξιδιωτών: «Είναι μεγάλη σημασία να κάνει κάποιος τεστ γυρίζοντας, σελφ ή αντιγονικό. Επίσης υπάρχει σύσταση για οικειοθελή καραντίνα ακόμα και με ήπια συμπτώματα, καθώς ο μέσος όρος μετάδοσης του ιού, υπολογίζεται στις 3 ή 4 μέρες»

Αναφορικά με το στο σύστημα υγείας τόνισε στον ΣΚΑΪ πως , πέρα από την Κρήτη, βλέπουμε πλέον και στην Αττική μια μικρή πίεση, ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν θα δούμε τα φαινόμενα που είχαμε παλαιότερα.

Επιπλέον, ο κ. Γώγος έκανε έκκληση για εμβολιασμό στους 40ρηδες, 50ρηδες, 60ρηδες αλλά και στους νέους για να επιστρέψουν στο πανεπιστήμια .

Σχετικά με την απώλεια του πρώτου πλήρως εμβολιασμένου ατόμου στη χώρα μας, τόνισε πως ένας θάνατος δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως στοιχείο αντιεμβολιαστικής τάσης και πως κανένα φάρμακο δεν είναι 100% αποδοτικό.

Τέλος όπως ανέφερε όλα τα δεδομένα θα συζητηθούν στην αυριανή διευρυμένη σύσκεψη των επιτροπών για τον κορονοϊό και του εμβολιασμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo