• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

«Ευχαριστώ που δεν υπακούσατε στις εντολές εκκένωσης…..» !!!!

Πέτρος Τρουπιώτης 13-08-2021 07:40
«Ευχαριστώ που δεν υπακούσατε στις εντολές εκκένωσης…..» !!!!
Μια δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για την οποία οι σύμβουλοι και οι λογογράφοι του , θα έπρεπε να έχουν μετανιώσει….
Ομολογώ πως όταν το διάβασα πρώτη φορά στο διαδίκτυο, δεν πίστευα στα μάτια μου.
Θεώρησα ότι είναι ή κανένα κακόβουλο fakeness ‘η παράφραση δήλωσης του πρώην πρωθυπουργού.
Και όμως ξαίνοντας λίγο καλύτερα και αναζητώντας την συγκεκριμένη αναφορά στην πιο έγκυρη για τις ομιλίες του κ Τσίπρα “avgi.gr”, είδα ότι επρόκειτο όντως για δήλωση του/
Είπε, λοιπόν, αναμεσά σε άλλα, επισκεπτόμενος χθες την Ηλεία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης:
«…ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου, σε όλους τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής. Και κυρίως στους εθελοντές, σε αυτούς που αγνόησαν τις εντολές να απομακρυνθούν, πολλές φορές και με κίνδυνο της ζωής τους, για να σώσουν ό,τι μπορούσε να σωθεί, για να σώσουν περιουσίες, ανθρώπινες ζωές, ζώα …»
Iσως σας μοιάζει ηρωικό ή κάτι παρόμοιο αυτό, αλλά δείτε όμως την πραγματικότητα.
Ο κ Τσίπρας, που μην ξεχνάμε έχει διατελέσει πρωθυπουργός, αρά επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας στην χώρα, όχι μόνον προτρέπει , αλλά και συγχαίρει και ευχαριστεί, όσους δεν υπάκουσαν στις οδηγίες της συγκροτημένης πολιτείας, που ως σκοπό είχαν να σώσουν ανθρώπινες ζωές, από την πύρινη λαίλαπα.
Δηλαδή , ο πρώην πρωθυπουργός θεωρεί πως οι πολίτες, σε στιγμές κρίσεις ή όταν διακυβεύεται η ζωή τους, θα πρέπει να αγνοούν την παρότρυνση-εντολή της συγκροτημένης πολιτείας και να κάνουν του κεφαλιού τους.
Αν επεκτείνεις αυτή την λογική στο σύνολο των θεμάτων μπορεί να οδηγηθείς σε απίθανα δεδομένα, όπως να μην υπακούσουν οι πολίτες στις οδηγίες όταν υπάρχουν καταστροφές (πχ σεισμός) αλλά και να μην ακολουθούν οδηγίες σε άλλες περιόδους κρίσεων, πχ εθνικών….κοκ..
Θέλω να πιστέψει πως είναι άλλο εάν λάθος (φραστικό;), άλλη μια κακή εκτίμηση, άλλη μια λάθος συμβουλή.
Γιατί σε αντίθετη περίπτωση , θα πρέπει να πιστέψω ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι γενική αναστάτωση, έτσι ώστε να δημιουργηθεί κατάλληλο έδαφος για δράση του κόμματός του.
Μια και κάτι τέτοιο περίπου μας είπε πρόσφατα μια πρώην υπουργός του , η κ Αχτσιόγλου, σύμφωνα με την οποία, θυμίζω.: «στην πραγματικότητα, η κανονικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία για την αριστερά».
Και αν, προχωρήσω αυτή την σκέψη , λίγο κακόβουλα, μπορεί να σκεφτώ κάτι τέτοιο , η ανυπακοή δηλαδή στις εκκενώσεις περιοχών, θα δημιουργούσε κίνδυνο για τους κατοίκους που έμεναν πίσω και βέβαια, οποίο «αρνητικό δεδομένο» σε μια τέτοια περίπτωση , θα μπορούσε να δώσει «επιχειρήματα» στην αξιωματική αντιπολίτευση για κριτική. Αυτό το τελευταίο, δεν θέλω καν να το σκέφτομαι, ότι μπορεί να αποτελεί έστω και σκέψη κάποιων στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.
Ίσως λοιπόν , όσοι συμβουλεύουν τον κ Τσίπρα, θα πρέπει να σκέφτονται λίγο περισσότερο, το σε τι σκέψεις μπορεί να οδηγήσουν οι , λαϊκίστικες (αλλά και επιπόλαιες πολλές φορές) δηλώσεις που τους προετοιμάζουν….

ΥΓ: Και κάτι τελευταίο, Κάθε αναφορά στο θέμα εκκενώσεις οικισμών για να σωθούν πολίτες, οδηγεί αυτόματα και στο Μάτι, οπού η μη εκκένωση στοίχισε τις ζωές 102 ανθρώπων. Ούτε αυτό δεν σκέπτονται οι λογογράφοι του….

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo