• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Συνεκπαίδευση μονάδων του ελληνικού και του ιταλικού Στόλου δυτικά της Κρήτης

lawandorder.gr 12-08-2021 12:31
Συνεκπαίδευση μονάδων του ελληνικού και του ιταλικού Στόλου δυτικά της Κρήτης
Κατά τη διάρκεια του PASSEX εκτελέσθηκαν αντικείμενα σύνθεσης και ανταλλαγής τακτικής εικόνας, καθώς και γυμνάσια ανθυποβρυχιακού πολέμου και πολέμου επιφανείας
Συνεκπαίδευση τύπου PASSEX (Passing Exercise) μεταξύ της φρεγάτας ΑΔΡΙΑΣ και του υποβρυχίου ΚΑΤΣΩΝΗΣ με την ιταλική φρεγάτα ITS CARABΙNIERE διεξήχθη στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης, από τις βραδινές ώρες της Τρίτης 10 Αυγούστου έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 11 Αυγούστου.

Κατά τη διάρκεια του PASSEX εκτελέσθηκαν αντικείμενα σύνθεσης και ανταλλαγής τακτικής εικόνας, καθώς και γυμνάσια ανθυποβρυχιακού πολέμου και πολέμου επιφανείας.

Η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και της συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα στον Αυγουστο που διεξάγεται συνεκπαίδευση μεταξύ ελληνικών και ιταλικών ναυτικών μονάδων.

Στην προηγούμενη συνεκπαίδευση συμμετείχαν το πλοίο Γενικής Υποστήριξης ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ, το υποβρύχιο ΩΚΕΑΝΟΣ και η ιταλική φρεγάτα ITS VIRGINIO FASAN -η οποία συμμετέχει στη Μόνιμη Συμμαχική Ναυτική Δύναμη «Standing NATO Maritime Group Two (SNMG-2)»- διεξήχθη νοτιοανατολικά της Κρήτης και εκτελέσθηκαν τα ίδια αντικείμενα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo