• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Περί αξιοποίησης φιλελεύθερων στελεχών από την κυβέρνηση (συνέχεια)

Πέτρος Τρουπιώτης 12-08-2021 07:48 Τελευταία ενημέρωση: 12-08-2021 07:48
Περί αξιοποίησης φιλελεύθερων στελεχών από την κυβέρνηση (συνέχεια)
Με αρκετά e-mail πολλοί αναγνώστες αντέδρασαν (θετικά και αρνητικά) στο χθεσινό σχόλιο για τους προβληματισμούς των «πιστών της φιλελεύθερης παράταξης» για την μη αξιοποίηση τους
Το χθεσινό άρθρο, με την αναφορά στην τοποθέτηση του Σταύρου Μπένου, ως επικεφαλή του οργάνου που θα συντονίσει την ανασυγκρότηση της Ευβοίας και τους προβληματισμούς που δημιουργεί σε μερίδα στελεχών της ΝΔ, προκάλεσε μια μικρή «συμφόρηση» στο email μου.
Κάτι που δεν περίμενα, όπως δεν περίμενα πως τα περισσότερα από τα mail, θα υποστήριζαν πως (γραφώ περιληπτικά και την ουσία τους) πως θα πρέπει να προσεχθούν τα στελέχη του κόμματος και πως θα πρέπει να υπάρξει αξιοποίηση , έστω και τώρα, των στελεχών του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ.
Και εκτός από το ότι ξαφνιάστηκα όχι μόνον από τα mail, αλλά και από το ότι πολλά ήταν επώνυμα, είδα πως υπάρχει πρόβλημα. Πρόβλημα με ένα μέρος της βάσης της ΝΔ. Πόσο μεγάλο δεν το ξέρω.
Γι αυτό προσπάθησα να ρωτήσω, υψηλόβαθμο στέλεχος της ΝΔ, που λόγω και προηγούμενης θητείας του σε υψηλές θέσεις , έχει επαφή με μεγάλο μέρος την κομματικής βάσης της.
Δεν μπορώ να πω ότι «έγινα σοφότερος» μετρά την εικοσάλεπτη συζήτηση μας, αν και έμεινα με την εντύπωση πως μπορεί να μην είναι μεγάλο πρόβλημα, αλλά πρόβλημα υπάρχει.
Την ιδιά εντύπωση μου έδωσε και σημερινός υπουργός παύσε σύντομη τηλεφωνική μας συνομιλία, δεν θέλησε να μου πει ξεκάθαρα τα πράγματα , μου είπε όμως πως «το πολιτικό του γραφείο δέχεται πολλά σχετικά παράπονα, αλλά δεν ξέρει πόσο ποσοστό της βάσης της ΝΔ εκφράζουν».
Το βέβαιο πάντως είναι ότι υπάρχει κάποιο ζήτημα. Πότε εκδηλωθεί , με ποια μορφή και πόσο δυνατά, είναι ζητούμενα νομίζω αυτή την στιγμή και από την κομματική ηγεσία της ΝΔ.
Για το ίδιο θέμα, δέχθηκα και αρκετά μηνύματα στο twitter.
Θα αναφερθώ εδώ σε ένα από αυτά, που έγινε και δημόσια.
Απαντώντας στο χθεσινό μου άρθρο, ο με το ψευδώνυμο @vardis4 μου γραφεί στο twitter δημόσια

«Απάντηση στον χρήστη
@PeterTroupiotis
Αγαπητέ Πέτρο, θα πρέπει να γίνει σαφές στα παλαιά κομματικά στελέχη της ΝΔ ότι η όποια "αποκατάσταση" τους ελάχιστα πλέον ενδιαφέρει πολλούς ψηφοφόρους (εκτός, φυσικά, από τους επίδοξους ρουσφετοδέκτες των εν λόγω στελεχών). Υπ' αυτή την έννοια, καλό θα είναι να κρατάνε. χαμηλό προφίλ, η υπερέκθεση τους μάλλον κακό κάνει στην παράταξη (συμπεριλαμβάνονται συγγενείς του Μητσοτάκη). Τουλάχιστον αυτό αποκομίζω από κόσμο με τον οποίο έρχομαι σε επαφή. Ο Μητσοτάκης θα (ξανα)εκλεγεί από την δεξαμενή του Κέντρου, όποιος δεν το βλέπει, εθελοτυφλεί.»
Θα συμφωνήσω με την ουσία της απάντησης του. Όντως η «αποκατάσταση» έτσι όπως το αναφέρει , δεν ενδιαφέρει κανέναν πολίτη. Οι πολίτες ενδιαφερόμαστε για λύσεις των προβλημάτων. Είναι το γνωστό σύνθημα του Μάο « άσπρη γάτα , μαύρη γάτα, αρκεί να πιάνει ποντίκια».
Θα συμφωνήσω επίσης ότι ένα μέρος του φιλελευθέρου κεντρώου χώρου , είναι απαραίτητο για την επόμενη εκλογική νίκη του Κ Μητσοτάκη.
Και όπως φαίνεται , σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται τα πράγματα.
Απλώς, θέλω να επισημάνω και πάλι ότι χρειάζεται προσοχή (και με αντικειμενικά κριτήρια) αξιοποίηση των στελεχών και που πιστεύουν στην φιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ και έχουν αγωνισθεί για την επικράτηση της.
Και βέβαια, αρκεί να έχουν τα απαραίτητα και αναγκαία προσόντα.

ΥΓ: Σε όσους φίλους , επωνύμως , μου έστειλαν σχόλια τους στο mail μου, τους ευχαριστώ και θα τους απαντήσω ιδιωτικά , τις επόμενες ώρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo