• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κύπρος: Επίθεση κρατουμένων με αυτοσχέδια όπλα σε αστυνομικούς, στη διάρκεια ελέγχου στις φυλακές - Διαψεύδει η διεύθυνση (βίντεο)

lawandorder.gr 11-08-2021 22:07
Κύπρος: Επίθεση κρατουμένων με αυτοσχέδια όπλα σε αστυνομικούς, στη διάρκεια ελέγχου στις φυλακές - Διαψεύδει η διεύθυνση (βίντεο)
Οι πληροφορίες αναφέρουν επίθεση εναντίον 13 αστυνομικών του ΤΑΕ Λεμεσού & Λευκωσίας, στη διάρκεια αιφνιδιαστικού ελέγχου στις φυλακές

Αστυνομικοί του ΤΑΕ Λεμεσού και Λευκωσίας καταγγέλλουν ότι τουλάχιστον επτά κρατούμενοι βρισκόταν αδικαιολόγητα εκτός των κελιών τους, και οι οποίοι τους επιτέθηκαν με σκουπόξυλα στα οποία είχαν εφαρμόσει σπασμένα CD κάνοντας τα λεπίδες. Επίσης καταγγέλουν ότι τους πετούσαν ρολά χαρτί τουαλέτας, στα οποία όμως πρώτα έβαζαν φωτιά. Τέλος, στην καταγγελία αναφέρεται ότι οι κρατούμενοι πετούσαν και δοχεία με ούρα! ενώ είχαν κάπως ενημερωθεί για τον επικείμενο έλεγχο στα κελιά τους. 

Στην ίδια καταγγελία αναφέρεται ότι οι φύλακες του σοφρωνιστικού καταστήματος, δεν τους επέτρεψαν να έχουν μαζί τους τον εξοπλισμό τους, αναγκάζοντάς τους να επιχειρήσουν με γυμνά χέρια και έτσι μετά την επίθεση που δέχτηκαν, αναγκαστήκαν να αποχωρήσουν άπρακτοι δίχως τη διενέργεια του ελέγχου ιδιαίτερα επικίνδυνων κρατουμένων .


Αμέσως μετά την καταγγελία των αστυνομικών, ξέσπασε πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ του συλλόγου των αστυνομικών και της διοίκησης των φυλακών, η οποία έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση διαψεύδοντας το περιστατικό.

Τόσο η πολιτική όσο και η φυσική ηγεσία της αστυνομίας της Κύπρου έχει ενημερωθεί για το περιστατικό.

Πληροφορίες από:Cyprus times

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo